כיווץ קונצטרי ואקסנטרי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/09/2016 | 18:13 | מאת: רונן

דר שלום, כאשר יש יישור של המפרק אז יש כיווץ אקסטנרי של שריר הבייספ וכיווץ קונצטרי של הטרייספ,שאלתי היא -אם כאשר באמצע יישור המפרק אני משאיר את כל הזרוע באוויר (ללא משקולת על היד),האם היחסים של הכיווצים של שני השרירים האלו נותרים אותו הדבר? ונאם כיווץ קונצטרי הוא לא באמת כיווץ אלא התארכות והרפייה של השריר? תודה רבה

כיווץ אקסצנטרי, יתרחש רק כאשר ישור הזרוע יהיה איטי, תחת התנגדות. כלומר לא בכל ישור של הזרוע יתרחש כיווץ אקסצנטרי של הביספס. נהפוף הוא, במצב שאנו מישרים את הזרוע (תרגיל פשיטת זרוע כנגד פולי לדוגמה) בשרשרת קינמטית פתוחה יש דווקא הרפיה של הביספס.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ