התאמה של רמת סוכר בדם בעקבות אימונים קבועים וצום

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/07/2016 | 15:19 | מאת: מאמן חד"כ

דופק המנוחה יורד אצל ספורטאים מאומנים עם נפחי עבודה שבועיים גדולים מאוד, כחלק מהתייעלות או התאמה של הגוף.. האם גם כחלק מתהליך של התאמה או התייעלות של הגוף אצל אנשים מאומנים, שיכולת ניצול הגלוקוז אצלהם טובה הרבה יותר, ישנה ירידה של רמת הסוכר בדם לשימוש זמין לאנרגיה ...? , במילים אחרות יווצר מצב של היפוגליקמיה ( גבולית לא משהו באמת דרסטי) קבועה אך שאינה מעידה על בעיה??

אכן, לספורטאים, יהיה ערך בסיס נמוך יותר של סוכר בדם מאשר של אדם לא מאומן, כי הניצולת של האנרגיה שלו במנוחה טובה יותר והוא מסוגל להפיק ביעילות אנרגיה במנוחה גם בריכוז נמוך יותר של סוכר בדם. בנוסף יש לו רזרבה גבוה יותר של אנרגיה שרירית שגם אותה יכל לנצל באופן יעיל. בכל מקרה זה לא אומר שיש לו נטייה להיפוגליקמיה- שזה מצב של חולשה בדלל ירידת סוכר בדם. נהפוך הוא הוא ירגיש טוב גם כאשר ערכי הסכור בדם ירדו מתחת לערך של 90-80 מ"ל/ לדצ.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ