רוצה להיכנס לכושר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

19/01/2016 | 07:59 | מאת: רונית

שלום, בת 44.4 בריאה ב"ה, משקל תקין, לא בכושר שנים רבות. רוצה להתחיל להיכנס לכושר. חייבת לציין שאני טיפוס חרדתי ולחוץ, כשאני בלחץ הדופק יכול להגיע ל130 במנוחה.במצב רגיל הדופק 80-85. באיזה פעילות כדאי להתחיל? אירובית? פילאטיס? רוצה לשפר סיבולת לב ריאה ולחזק ולחטב את הגוף. תודה

רונית, ראשית כל מחמאות על ההחלטה. התאמה של תכנית אימון צריכה להכיל את מכלול המרכיבים של הכושר הגופני: סבולת אירובית, כוח, גמישות ועוד. המרכיב החשוב ביותר הוא סבולת לב ריאה. היות ואת מעידה על עצמך ששנים אינך מבצעת פעילות גופנית, תכלי להתחיל בפעילות אירובית מתונה כמו הליכה. יש יתרון לפחות בנקודת ההתחלה לקבל הדרכה מקצועית ואת היסודות המתאימים לתכנית אימון לצרכים שלך ולשם כך תכלי להעזר במאמן אומאמנת אישיים. לאור הדופק הדבוה, אני ממליץ לבצע בדיקת מאמץ ארגומטרית, לפני שאת מתחילה תכנית אימון עצימה יותר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ