כאבי בטן כתוצאה ממאמץ יתר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

01/09/2014 | 00:14 | מאת: מיכל ש.

בתי בת ה-16 התחילה באפריל השנה באימון עצמי לצורך חיטוב. היא התאמנה כחודש וחצי עם עליה הדרגתית בעומסים (סקווט וכג') - עד 120 סקווטס, בכל אימון (בנוסף למרכיבים אחרים של תרגילי חיטוב). במאי שנה זו, החלו כאבי בטן עזים שהביאו את רופאת המשפחה לשלוח אותה למיון בשל חשש לאפנדציטיס או לתסביב שחלה. באולטרסאונדים מכל הכיוונים נשללו הנ"ל. הרופאים במיון העלו השערה שאולי מדובר בדלקת בגידים כתוצאה מהאימון האינטנסיבי. בבדיקות דם - לא ניתן היה לאבחן כי התגלתה גם דלקת קלה בדרכי השתן (שטופלה אנטיביוטית וחלפה תוך ימים ספורים). הכאבים נחלשו, אך לא פסקו, והיא כרגע במצב שכל מאמץ גופני ממושך (למעלה מרבע שעה הליכה למשל), או מאומץ (כמו ריצה על הליכון - כשלפני כן היתה רצה כ-2-3 ק"מ) - גורם לחזרה של הכאבים. מיקום הכאב - ברור (לפי האבחנות של הרופאים - איזור מעל לאפנדציט ולשחלה הימנית). מה לעשות ? כרגע היא במנוחה כמעט טוטאלית, אבל היא רוצה לחזור לפעילות גופנית. לעשות ספורט? איזה? פיזיותרפיה ? אבחון מדוייק יותר בדרך אחרת ? תודה

ממליץ לבצע אבחון פזיולוגי מקיף, שבוחן את הקשר בין הכאב לסוגי מאמצים וגירויים שונים: אירובי, סבולת שרירית וכו'. אפשר שכתוצאה מדלקת מקומית, נוצרו הדבקויות מקומיות של רקמות חיבור ואפשר לסייע בעזרת מספר תרגילים פיזיותרפיים ואפשר שתכנית מותאמת היוצרת סבילות הדרגתית מחודשת, בשילוב של טכניקות מתיחה והרפיה עשויים לעזור. בכל מקרה חשובה כאן האבחנה שכרגע לא קיימת.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ