חרדה כפייתית מזיהום

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/01/2011 | 18:51 | מאת: דני

שלום רב, לפני כשלושה חודשים החל אצלי דיכאון כתוצאה מתחושה שפריטי-רכוש מסוימים שלי הזדהמו באופן בלתי הפיך כתוצאה מזה שאנשים אחרים נגעו בהם. מדובר בעיקר בספרים, שאני מאד משתדל לשמור עליהם. מישהו השעין מקל ספונג'ה על הסיפרייה ואז התחילו החרדות שבגללן קשה לי לזוז וחוסר מוטיבציה כללי. לאחר מכן אחותי נגעה בספרים אחרי שיצאה משרותים לא נקיים ולמרות שהיא רחצה ידיים פעמיים אני מרגיש מחוק. כל הספרייה נראית לי אבודה. מה עושים?

היי דני, הגעת לפורום הנכון, מאחר שהבעיה שלך בהחלט נשמעת כמו סוג של OCD. הרגשות שאתה מתאר- דיכאון וחוסר מוטיבציה, הם רגשות משניים כתוצאה מהטורדנות הכפייתית, שהרגש המרכזי בה הוא בדרך כלל חרדה, כתוצאה מהמחשבה על הזיהום. מומלץ לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי, שיטפל במחשבות הטורדניות הקשורות לזיהום. בנוסף, שתי שאלות מאוד חשובות עבור האבחון והטיפול: האם אתה מבצע טקסים כתוצאה מהמחשבות, או שההפרעה מסתכמת במחשבות בלבד? עד כמה אתה מאמין שהמחשבה היא אמיתית והגיונית? למידע יותר מדויק על אופן הטיפול בבעיה הזו מצורף מאמר בפורום זה, וניתן גם לקרוא על הנושא באתר שלי.

06/01/2011 | 21:26 | מאת: דני

תודה רבה על תשובתך: אינני יודע אם מדובר בטקסים אבל לאחרונה אני נאבק בעצמי לא להתקלח יותר מפעם אחת כל יום מכיוון שעד לקבלת החלטה זו היו לי "התפרצויות|" של דחף להתקלח עד 3 פעמים ביום במחשבה שאני לא נקי גם אחרי שתי מקלחות שבהן אני מסתבן היטב. עניין הספרייה הוא הקריטי ביותר, ובין אם מדובר במחשבות הגיוניות או לא, אני מרגיש שלאחר הביקור של אחותי כל פעם שאני חושב על הספרייה אני מרגיש "מחוץ" לגמרי, כאילו משהו דרך עלי. בלי קשר לזה ב3 החודשים האחרונים קשה לי לצאת מהבית בלי ליווי של חבר או קרוב מחשש לנפילות שלא היה קיים קודם, מה שתורם להרגשה הכבדה. נבדקתי מבחינה פיזית ונוירולוגית ואין ממצאים פיזיים. אני לוקח מאז 7.10 ציפרלקס שמאד מרדים ומטשטש, ואתחיל ביום ב טיפול אצל פסיכולוגית שיקומית למרות שאני מרגיש שזה בבחינת מעט מדי מאוחר מדי.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית