הפרעה כפייתית?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/01/2011 | 21:18 | מאת: ליאת

אני בת 27 ומילדות נוהגת לחטט באף במשך כמה דק' כל יום. אני מנסה להגמל מזה אבל לא מצליחה. כאשר הייתי צעירה יותר זה היה מלווה במציצת אצבע, במשפחה חושבים שכבר הפסקתי אבל הם לא יודעים שרק חצי בעיה "נפתרה". לאחרונה אובחנתי כסובלת מ"פאניק דיסאורדר" משהו כזה... האם יש קשר בין הדברים, אני נוטה להתקפי חרדה... מה הפתרון?

היי ליאת, אכן, פעולות כפייתיות שקשורות לגוף נובעות בדרך כלל מלחץ, חרדה או אי- שקט ורצון להרגיע את עצמנו. לכן, לא מפתיע שציינת כי את סובלת גם מהתקפי חרדה. על פניו, שתי הבעיות לא קשורות זו לזו באופן ישיר, אך בהחלט ייתכן שהפחתת רמת הלחץ הכללית בחייך תועיל גם להפחתה בחיטוט. הטיפול הוא התנהגותי קוגניטיבי (עבור שתי הבעיות), ובאופן ספציפי עבור בעיית החיטוט: את מתבקשת לנטר את תדירות ועוצמת הבעיה (כמה פעמים וכמה זמן את מחטטת, ומה קורה בחיטוט), להפוך את התהליך מאוטומטי למודע ולמצוא דרכים חלופיות להרגיע את עצמך ולהפחית אי- שקט. בין השאר, מחפשים פעולות אחרות שאפשר לעשות עם הידיים במקום לחטט. מומלץ מאוד! בהצלחה!

06/01/2011 | 20:28 | מאת: ליאת

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית