ברצוני לדעת איך מגדירים כפיתיות לא נורמטיבית וOCD

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

30/08/2012 | 02:24 | מאת: דניאל

שלום בגיל 13 סבלתי מאו סי די מוצער. היו לי ים טקסים וים אמונות תפלות מחשבתיות שליליות שקשורות נגד הדת. והיה לי המון פחד שיקרה לי משהו רע מזה. ההתגברות הגיע בידיוק בתקופה שהפסקתי טיפול פסיכולוגי שבו הייתי נוהג לשחק טאקי עם הפסיכולוגית ולא באמת עסקנו בלטפל בתופעה. והפסקתי גם טיפול תרופתי. שלא עזר אלא אך ורק החמיר את התופעה וגרם לי להיות עייף כל הזמן. מאז (גיל 13) אני יכול להגיד בוודאות שלא היו לי מחשבות כאלו ובטח שלא טקסים. ואם במקרה הם הגיעו. היה לי ממש פשוט לנטרל אותן. אני עכשין בן 23 וסובל מזה כמה שנים מדכאונות וחרדות. אני יכול להגיד בגאווה שגם בשנים האלו לא חזרו לי לי המחשבות והטקסים שהיו לי אז. ושוב כשהם הגיעו אם בכלל היה לי פשוט לנטרל אותן. אני רק רוצה להבין. אין לי טקסים פיזיים. ולא מחשבות שמזכירות את מה שהיה אז. אבל פה ושם כפיתיות לדברים מסוימים יש לי. למשל יש ימים (לא כל הזמן) שאני אוכל משהו בשולחן מחשב בחדר שלי. ואחר כך שם את הצלחת המלוכלכת בצד. זה משהו שלעיתים יכול להכניס אותי לסטרס ועצבים. או כשאני עובד ודף מיותר נופל על הרצפה. יש ימים שאני מרגיש רע אם זה שאני לא ירים אותו וישאיר אותו על הרצפה. או למשל אני רוצה להגיד למישהו משהו שנראה לי חשוב לי באותו רגע. אז אני מרגיש דחף לעשות כמה שיותר מהר. ואין לי סבלנות לחכות. או שאני מפחד שאני ישכח להגיד לו. ואז אני לא יגיד לו את זה בכלל. לפעמים שאני חסר בטחון מול אנשים ואני יושב בשקט הרבה מאוד זמן. אני מרגיש לא בסדר עם זה. שלא יחשבו שאני שקט מדי. ויש לי דחף לזרוק איזה מילה או 2. כל זה קורה לעיתים לא באופן קבוע. אלא בעיקר שהלחץ ,החרדה והדיכאון גוברים. או בדימוי העצמי והביטחון יורדים. עכשיו. אני יודע שלכל אחד יש כפיתיות ברמה מסוימת. איך אני יכול לדעת שכל התופעות האלה הן תופעות שנחשבות לכפיתיות מוגזמת? והאם הן יכולות להיות קשורות לאו סי די מהעבר הרחוק?

30/08/2012 | 02:31 | מאת: דניאל

חשוב לי לציין שגם אז אם אני ממש רוצה. אני יכול להשתלט על כל הדברים האלה. זאת אומרת שזה בשליטתי המלאה. אני רק מרגיש סוג של דחף. שאם אני ממש רוצה.אני יכול לשלוט בו גם במצבים פחות נעימים בעזרת ההגיון.

היי דניאל, כדי לדעת האם אתה עונה כיום על הקריטריונים לאבחנה של OCD, מומלץ למלא שאלון שנקרא Y-BOCS. זהו שאלון בדיקה עצמית לגבי סימפטומים של OCD, ועוזר לאבחן את התופעה. השאלון ניתן להורדה מהאינטרנט כאשר מחפשים אותו בגוגל. בנוסף, קיים שאלון דומה באתר שלי, שעליו ניתן לענות באופן ממוחשב. אתה צודק באמירתך שלכל אדם יש כפייתיות מסוימת. מה שיקבע אם היא חמורה מספיק כדי לאבחן OCD הם בעיקר היקף התופעה ומידת ההשפעה שיש לה על איכות החיים שלך. בנוסף, בכל דבר שמפריע לך ואתה רוצה לשנות אותו ניתן לטפל או לעזור לעצמך, גם אם אינך עונה לקריטריונים של הפרעה מסוימת. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית