חיטוט בעור

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

28/05/2012 | 22:57 | מאת: ליאת

רציתי לשאול לגבי חיטוט בעור האם ישנם הרגלים שיכולים לדמות את הפעולה ולהחליף אותה?

היי ליאת, אם את שואלת האם ניתן למצוא התנהגויות חלופיות בכדי להיפטר מההרגל- בהחלט אפשר. אנשים רבים מסתפקים במציאת פעולה כלשהי שקשורה להפעלת הידיים, ואינה חייבת להיות דומה לחיטוט בעור. העיקר שהאדם ילמד להפנות את הקשב כלפי החיטוט, כלומר לשים לב לפעולה הזו, ולהפסיק אותה (ובהמשך לא להתחיל בה כלל), ובמקומה לעבור לפעילות החלופית. חשוב שהפעילות תהיה מרגיעה ומשחררת באותה מידה, כדי שתמלא את הפונקציה של פעולת החיטוט. ניתן, למשל, לשחק בכדור פלסטלינה או כדור לחץ, פקעת חוטים וכו'. סופ"ש נעים!

04/06/2012 | 13:28 | מאת: עינב קשר

אחת ההמלצות המוכרות היא שימוש בעצם מחודד (קיסם שיניים, לא מחט!) לדקירה, מתונה של האצבעות. בד"כ ההנחיה היא לצייד את הכיסים בקיסמים ולעשות בהם שימוש בכל פעם שישנו הדחף לחיטוט בעור. הסיבה שאלטרנטיבות אחרות הן לא תמיד יעילות נובעת מכך שהחיטוט בעור מייצר תגובה גופנית בעצימות גבוה ולחלופה צריכה להיות אינטנסביות דומה (אם כי הולכת ופוחתת).

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית