מה ההבדל בין ציפרלקס ופרפנאן

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/03/2012 | 20:22 | מאת: דן

תודה

24/03/2012 | 20:34 | מאת: דן

בין היתר, אין אצלי דכאון, יש לי סוג של חרדה חברתית, כללית וקשיי קשב וריכוז (ADHD) וזה לא הולך ביחד, גם כי יש לי חרדה חברתית-כללית כזאת עם חוסר ביטחון + קשיי הקשב וריכוז, אני לא יכול להוציא מילה מהפה כשאני מדבר עם אנשים זרים לדוגמה. מה בעצם ממולץ לי לקחת, פרפנאן, ציפרלקס/לוסטרל או אפילו אפקסור/ויפקס? בן 17.

היי דן, ציפרלקס הנה תרופה לטיפול בדיכאון וחרדה, המיועדת לנטילה ארוכת טווח. כלומר, היא אינה יעילה באותו הרגע שבו נוטלים אותה, אלא משפיעה רק אם נוטלים אותה לאורך זמן. פרפנאן הינה תרופה מסוג אחר לגמרי, המיועדת לטיפול בפסיכוזות. אינני יודעת היכן שמעת על התרופות הללו ומה שמעת עליהן, אך מדובר בשתי תרופות שונות שאין שום קשר ביניהן מלבד היותן תרופות פסיכיאטריות. שאר התרופות שציינת הן כולן תרופות לטיפול בדיכאון וחרדה, מאותה קבוצה של הציפרלקס (ליתר דיוק, אפקסור שייכת לקבוצה אחרת אך בעלת פעולה דומה). אין לדעת איזו תרופה תשפיע עליך בצורה הטובה ביותר. פסיכיאטר שמתאים את התרופה עושה זאת בדרך של ניסוי וטעייה. בכל אופן, רק פסיכיאטר שפוגש ומאבחן אותך רשאי להתאים לך תרופה וכמובן לרשום אותה- כל התרופות האלה ניתנות במרשם רופא בלבד. לטיפול בחרדה חברתית הייתי ממליצה לנסות טיפול התנהגותי קוגניטיבי, שלטווח ארוך ייתן לך כלים להתמודד עם סיטואציות חברתיות ויקנה לך מיומנויות שהתרופות לא מסוגלות להקנות. התרופות רק מפחיתות את החרדה, אך לא מלמדות את המטופל להתנהג באסרטיביות ולגלות חברותיות כלפי אנשים. אתה צעיר, ויש אצלך הרבה מקום לשינוי מהבחינה הזו, ולכן הייתי מנסה טיפול כזה לפני הטיפול התרופתי. כמובן שאפשר גם לשלב ביניהם. אוסיף רק, שטיפול בהפרעות קשב וריכוז הוא בדרך כלל בתרופות מתחום הנוירולוגיה, כמו ריטלין וקונצרטה. ניתן להעיזר גם בטכניקות התנהגותיות כדי לשפר את המצב. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית