מחשבות סביב השעון על מושא האהבה (גבר)

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/12/2011 | 09:22 | מאת: אהבתיה

אישה מספרת שהיה לה רומן עם גבר נשוי, הוא ואישתו וכן החברה ובעלה נמנים עם קבוצת חברים שנפגשת פעם בשבועיים לפעילוית חברתיות שונות. הרומן התגלה התפוצץ, ומאז - האשה מספרת /טוענת שכבר עברה שנה, אך מאז ועד היום 24 שעות ביממה היא חושבת אך ורק עליו, בכל עשייה, בכל רגע נתון, היא טוענת שהחליטה שהיא מוציאה אותו מהראש אך בעצם הוא מקובע לה שם והיא מבקשת עזרה, איך להשתחרר מהמחשבות האלה. זה מפריע לה בחיי הזוגיות שלה- אפילו ברגעים האינטימיים שלה היא מדמיינת אותו .. מה ניתן לעשות ו /או לתרגל כדי להשתחרר מהקבעון הזה? אודה לכם מאוד אם תתנו עצה

שלום לך, ראשית, יש לזכור שאין מדובר בתופעה חריגה: התגברות על פרידה בקשר רומנטי יכולה להימשך בין שנה לשנתיים, ולפעמים אפילו קצת יותר. שנית, מדובר בגבר שהאשה המאוהבת בו עדיין פוגשת אותו על בסיס קבוע, לכן הסיכוי שהיא תתגבר עליו באמת יורד. כדי להחלים מהקשר באופן אפקטיבי, עליה לנתק כל קשר איתו- אני מבינה שהדבר קשה מאחר שמדובר בקבוצת חברים, אך צריך לחשוב על פתרון יצירתי. שלישית, לא יעיל לנסות להוציא בכוח מחשבות מהראש- מאחר שכאשר אדם מנסה "לא לחשוב" על נושא מסוים, הוא חושב עליו, באופן פרדוקסלי, יותר ויותר. מעבר לכך, ניתן להיעזר במטפל התנהגותי קוגניטיבי (CBT). ייתכן שהקיבעון על הגבר הזה קיים עקב אמונות ותכני חשיבה מסוימים שיש לאשה הזו. אפשר לעשות ניסיון להגמיש ולשנות דפוסי חשיבה שתורמים לקיבעון- מה שעשוי גם הוא לתרום להתגברות על הפרידה. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית