שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/12/2011 | 16:42 | מאת: יעל

שלום. יש לי בעיה שאני מרבה לשטוף ידים פעמים רבות במהלך היום כי אני חוששת להיות בהריון. זה קורה למשל, אחרי שאני נוגעת במגבת של אבא שלי (זוהי רק דוגמא אחת). המחשבות הללו תופסות את ראשי פעמים רבות במהלך היום וזה מכביד מאד. האם שמעת על מחשבות מסוג זה? האם אפשר להפטר מהמחשבות הללו לבד? אם צריך איש מקצוע אשמח אם תוכלי להפנות אותי למטפלת בתחום. תודה רבה

היי יעל, דבר ראשון, צריך לעמוד על אופי המחשבות הללו, ועד כמה את מאמינה שהן הגיוניות או לא. יש לעסוק בשאלות הבאות: האם את מקיימת יחסי מין מוגנים או לא מוגנים? האם את פוחדת מכניסה להריון עקב קיום יחסי המין, או שאת מאמינה שעצם הנגיעה בחפצים יכול להכניס אותך להריון ללא קיום יחסי מין? התשובות לשאלות אלה חשובות מאוד, שכן הן מצביעות על מידת החיבור שלך למציאות. כדאי לענות עליהן בכנות, שאם לא כן, את עשויה לקבל טיפול שבמקרה הטוב לא יועיל לך. אני מציעה בשלב הראשון הערכה אצל פסיכיאטר כדי לברר את מהות הבעיה, ולאחר מכן, אם יש צורך, לפנות גם למטפל התנהגותי קוגניטיבי. התשובות לשאלות ששאלת תלויות מאוד בהערכה של מהות המחשבות, כפי שהסברתי. בהצלחה!

26/12/2011 | 18:11 | מאת: יעל

לא צינתי זאת- אני בחורה דתיה רוקה. כך שהשאלות ששאלת אותי הן לא רלונטיות לגבי.מה עלי לעשות במקרה כזה??אני מתמודדת עם זה לבד וזה משגע אותי. חשוב לי לדעת האם אפשר להפטר מהמחשבות לבד? אני לא מכירה אנשי מקצוע בתחום אשמח אם תוכלי לכוון אותי במיל שצוין . תודה רבה

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית