שאלה לאחר ניתוח שעברתי אשר התאפיין באובססיה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

23/12/2011 | 09:51 | מאת: צילה

שלום, לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח בעמוד שידרה צווארי, זמן מה לאחר הורדת הברזלים נתגלו על אזור הניתוח פצעים מוגלתיים רבים. לקחתי 20 יום אנטיביוטיקה ומאז המקרה נכנסתי לאובססיה חזקה של ניקיון יתר, שטיפת ידים מרובה, אי התקרבות לאחרים וכל זה מחשש שמה יהיה לי זיהום באיזור הניתו ואצטרך לעבור ניתוח בשנית. הבראתי ב- 80 אחוז ושוב חליתי באובססיה וכל הזמן בודקת את הצוואר ומתרחקת מאנשים, לא מתקרבת לשוםן דבר מלוכלך ושוטפת המון פעמים את ידי. שאלתי היא- האם ייתכן שיהיה זיהום ופצעים בצוואר לאחר זמן ארוך מאי הקפדה יתרה על ניקיון ושטיפה והתקרבות לאנשים? תודה רבה, צילה.

היי צילה, שאלתך הספציפית היא בתחום רפואת העור, ולכן הייתי ממליצה להתייעץ עם רופא עור. ייתכן בהחלט שההקפדה שלך מוגזמת, ובכל מקרה נשמע שהיא מפריעה לתפקודך היומיומי. לפיכך, כדאי לשקול פנייה למטפל CBT על מנת לטפל בבעיה. ייתכן מאוד שהטיפול לא ייארך זמן רב, מאחר שלפי תיאורך, הסימפטומים ממוקדים בתחום מאוד מצומצם וספציפי. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית