שאלה לגבי הבת שלי..

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/12/2010 | 12:44 | מאת: אמא

שלום - אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון שיוכל לענות לשאלתי. ביתי בת ה6 התחילה בשנה האחרונה ( וסליחה מראש על הגועל) לחטט באף ולאכול את מה שיוצא.. הסברתי לה המון המון פעמים שזה לא בריא, שזה בעצם ליכלוך, ושתלך לקנח את האף בטישיו.. ללא הצלחה.. היא ממשיכה לעשות את זה בהסתר, לפעמים כשאני תופסת אותה אני מעירה לה, לפעמים ממש כועסת עליה ואומרת לה שהיא תהיה חולה מזה, שייצאו לה פצעים בפה וכל מיני, ( מנסה להפחיד אותה טיפה..) בנוסף חשוב לי לציין שהיא גם כוססת ציפורניים.. מה ניתן לעשות ? תודה מראש.

אמא שלום, אכן, בהרגלים מגונים יש משהו מן האובססיבי. כאשר חיטוט באף נעשה כפייתי עד כדי גרימת נזק לרקמות האף, מדובר בחיטוט כפייתי- הפרעה שנקראת Rhinotillexomania, ונפוצה בעיקר בילדים. בכל אופן, כנראה שהילדה מחפשת פעולות מרגיעות (אולי יש לה נטיה להיכנס ללחץ), וההרגלים האלה נחשבים למרגיעים. אפשר לנסות להציע לה פעולות אחרות שירגיעו אותה- למשל למשש או ללטף משהו, או למצוא "תעסוקה לידיים" מסוג כלשהו. לגבי כסיסת הציפורניים, קיים לק מיוחד שטעמו מר, וכאשר מורחים אותו על הציפורניים הוא מונע את הכסיסה אצל רוב האנשים. בהצלחה!

07/12/2010 | 09:27 | מאת: אמא

היא עושה את זה דווקא בסיטואציות רגועות, נניח בעת צפייה בטלוויזיה, או בישיבה בשירותים . אין לה נטייה להכנס לחץ דווקא, והיא מוגדרת ילדה מאוד חברותית , רגועה,ונעימה. לגבי כסיסת הציפורניים, קניתי לה את הלק המר הזה , והיא אכן מורחת אותו , אבל היא גם עלתה על זה שכששוטפים ידיים כמה פעמים הלק יורד.. אני בוודאי לא יכולה להגביל אותה מלשטוף ידיים, מה גם שאני לא איתה בביה"ס.. לאור המידע הנוסף, האם יש משהו נוסף שתוכלי לייעץ לי?

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית