טריכוטילומניה אצל ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

17/07/2011 | 21:05 | מאת: לי

שלום יש לי בת (עוד מעט בת 4) כבר בהיותה בת כמה חודשים החלה למשוך את שיערה (ללא תלישה). כשהיתה בת שנתיים ומשהו היא החלה לתלוש את שיערה וממש עשתה קרחות. קצצנו את שיערה לאורך מינימום כדי ש"תשכח" מפעולת התלישה אך לאחר כחודשיים כשהשיער ארך היא שוב החלה לתלוש את שיערה. דיברנו איתה, אמרנו לה שיש לה שיער מאוד יפה, שאלנו אותה אם היא רוצה צמות כמו לאחותה הגדולה, קנינו לה קשתות לשייער, אבל כלום לא עוזר. עד היום גילחנו אותה בערך 4 פעמים. בספטמבר היא מתחילה גן חדש (טרום חובה) וכרגע יש לה שיער באורך של כ-7 ס"מ אך בחודש האחרון היא שוב החלה בתלישה ולכן יש לה מאחור שיער דליל. אני לא רוצה לגלח אותה עכשיו לקראת גן חדש שהפחד שלי שמעתה הילדים יחלו להציק לה וייגרם גם נזק חברתי ונפשי. נאמר לי שהיא קטנה מדי לטיפול קוגנטיבי התנהגותי ושאולי כדאי לחכות שנה. אין לי שנה!! אני רוצה לפתור את הבעיה בהקדם. ואין לי בעיה לשלב את זה עם טיפול תרופתי אם זה מה שנדרש. כואב לי לראות את הילדה היפה שלי עם שיער דליל. מחכה לתשובתך. תודה

18/07/2011 | 16:21 | מאת: לי

שרון - למה דילגת עלי? אני מחכה לתשובתך. תודה

היי לי, בזמן הקצר שעמד לרשותי היום לא הספקתי לענות על כל השאלות בפורום. איני יודעת מהיכן קיבלת את המידע, אך אין סיבה שלא לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי כבר עכשיו. יש לציין כי ההפרעה שכיחה פי 7 בילדים (בכל גיל) מאשר במבוגרים, ולכן הורים רבים פונים לטיפול עם ילדיהם. הטיפול יתרכז בעיקר בהדרכה של המטפל אתכם, ההורים, כיצד להפחית את התנהגות התלישה. בדרך כלל, המטפל מברר באיזה מצבים הילד נוהג לתלוש את שיערו- בדרך כלל כאשר הוא לחוץ או חרד, או כאשר אין גירויים בסביבה והוא משועמם. חלק חשוב של הטיפול מתמקד בפעולות שניתן לעשות במקום לתלוש, כדי להרגיע את הילד או "להעסיק את הידיים" במשהו אחר. פעילות יצירה- ציור, משחק עם פלסטלינה וכו' יכולים להיות פתרונות יעילים. בנוסף לכך, ניתן לשחק עם פקעת חוטים, כדור לחץ וכו'. אם הבעיה נובעת מסטרס, ניתן ללמד גם ילדים צעירים דרכי הרפיה. בנוסף, אפשר לתת חיזוקים על הפחתת התנהגות התלישה- למשל בכל יום בו היא לא תולשת, היא מקבלת מדבקה. כאשר היא צוברת מספר מסוים של מדבקות, היא מקבלת פרס. ויש עוד הרבה רעיונות יצירתיים שניתן לחשוב עליהם בטיפול. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית