ניתוק חוסר הבנת מצבים חברתיים הסתגרות ניתוק

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/11/2010 | 01:08 | מאת: גיל

שלום, הנני בחור בן 41 רווק. אני סובל מילדות בבעיה כאובה מאוד של ניתוק וחוסר יכולת תקשורתית, הבנת מצב, חוסר שליטה במצב. זה מתבטא בפחד מאנשים מתגובותיהם. כל מילה שנאמרת אני חושש ונפגע. אני לא מסוגל לקרוא ספר או לראות סרט משום שאיני מצליח לזכור פרטים ושמות. אני נמצא במערבולת פנימית 24 שעות 7 ימים בששבוע. אין לי יכולת שליטה והבנה של מה חשוב ומה צריך לעשות בכל רגע ורגע. מעולם לא היתה לי חברה. התמיכה היחידה והחשובה שיש לי היא מאמי שעוזרת לי בכל דרך מכינה לי אוכל כביסה כספים אבל זה לא דרך חיים. הבעיה שלי מטרידה אותי וגיליתי שאין עוד אדם עם בעיה כזו בעולם...אני לא מצליח לשמוע ולהפנים מה שנאמר וכל הזמן אני בהלם. אני מטופל בתרופות פסיכיטריות שאינן קשורות לעומק הבעיה. הייתי אצל פסיכולוגים ונבדקתי על ידי מבחנים נוריופסיכולוגיים. אני לא זוכר את עברי היכן הייתי או מה עשיתי. זה מתבטא בכל דדבר כמו איזו חולצה אני לובש או מה עליי לעשות כרגע. אני חושש מכל הנאמר או נעשה ולכן לא מתפקד בשום צורה. מעולם לא היתה לי חברה טולמעשה אני בודד מילדות. יש לך משהו שיכול לכוון אותי או לעזור לי? אשמח מאוד במידת הצורך למסור פרטים נוספים.

15/11/2010 | 20:57 | מאת: שרון לויט

היי גיל, שאלתך אינה שייכת לפורום OCD, ולכן אני מציעה שתפנה אותה לפורום אחר- פורום פסיכיאטריה למשל. בנוסף, אי אפשר לעשות אבחנה של הבעיה דרך האינטרנט, יש ללכת למטפל שאתה באמת סומך עליו, שיגדיר את בעייתך ויסביר לך בדיוק ממה אתה סובל ומה ניתן לעשות. איני מאמינה ש"אין עוד אדם עם בעיה כזו בעולם", בעיות הן בדרך כלל דבר שכיח (מי פחות ומי יותר) ועדיין לא נתקלנו בבעיה פסיכיאטרית שהיתה יחידה מסוגה בעולם... בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית