ברכות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

11/11/2010 | 13:18 | מאת: חנה

לשרון אחלה פורום, ברכות אני קצת בשוק כי יש לי מכל דבר שנכתב פה אם זה תלישת שערות או גרוד הקרקפת עד לגרימת פצעים אני יכולה לשבת שעות ולגרד את הראש עד שאני מרגישה ששורף לי. אני מציינת שאני בטיפול ארוך חנה

היי חנה! תודה על הברכות. באיזה סוג של טיפול את נמצאת? האם בטיפול פסיכיאטרי (תרופתי), פסיכולוגי שכולל רק שיחות, ללא משימות (שיעורי בית) ומטרות קונקרטיות, או שפנית לטיפול התנהגותי קוגניטיבי? בנוסף, מהי שאלתך בעצם? האם אין שינוי כלל, או שיש שינוי קטן והוא עדיין אינו מספק? בטיפול התנהגותי- קוגניטיבי אמור לחול שינוי, אפילו הקטן ביותר, תוך בין 5-9 פגישות. אם לא חלה שום תזוזה תוך כ-10 פגישות, אני מציעה לבדוק עם המטפל מה לא בסדר: האם הוגדרו יעדים קונקרטיים התחומים בזמן? האם הוגדרו משימות בצורה מספיק ברורה ואפשרית לביצוע? האם את מבצעת את המשימות המוטלות עלייך? אם התשובה לכל אלה היא חיובית, שאלי את המטפל שלך מדוע לדעתו אין שיפור המספק אותך. ייתכן שאם את מטופלת רק בפסיכותרפיה, יש צורך בתוספת של טיפול תרופתי כדי להגביר את השיפור (ולהיפך- אם את מטופלת רק בתרופות יש צורך בפסיכותרפיה). בכל מקרה, תמיד אפשר להחליף טיפול אם אינך מרוצה ממנו... בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית