סיליקוזיס, שחפת והפרעה טורדנית-כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/02/2011 | 10:45 | מאת: יגאל

שלום רב! לפני כחצי שנה אבחנתי במחלת מקצוע - סיליקוזיס (פגיעת ריאות), מחלה קשה וחשוכת מרפא. לפי סטטיסטיקה בינלאומית ב-79% מצטרפת שחפת כבר אחרי 3 שנים (אחרי 7 שנים אחוזים עולים עד 96%). כמה חודשים אני כמעט לא יוצא מהבית, עקב פחד להתפגש עם חולה בשחפת, תוך שעות שוטף את הידיים ועוד. ברור שזאת הגזמה, אחרת לא באה הירגעות, לא יכול להירדם. נשוי, אך לא מקיים יחסי מין מאותו פחד. הנני בטוח שלהפרעה טורדנית-כפייתית אין סיבה מוצדקת, לי יש סקנה ממשית - בהצתרפות של שחפת מזמינים כבר מקום יפה בבית קברות. אפשר לומר שלי גם ישנה הפרעה טורדנית-כפייתית? תודה.

היי יגאל, כדי לענות על השאלה האם אתה סובל מהפרעה טורדנית כפייתית או שתגובתך נורמלית, צריך לענות על השאלה: "האם כל אדם במצבך היה מתנהג כך, והאם זה באמת מה שצריך לעשות כדי להימנע מהחמרה במצב?" ציינת בעצמך בגוף ההודעה שלדעתך התגובה שלך מוגזמת. ובכל אופן, אני חושבת שכל אדם, שחרד עד כדי כך שקשה לו להירדם בלילות, צריך לטפל בחרדה שלו. אני גם לא חושבת ששטיפה של הידיים במשך שעות תמנע שחפת (אתה יכול לשאול רופא כדי להיות בטוח בכך). לגבי היציאה מהבית, לדעתי כדאי גם להתייעץ עם רופא כדי לדעת מה הסיכון שתפגוש חולה שחפת (נדיר יחסית היום) ובאילו מקומות. בכל מקרה, אתה עדיין בחרדה מאוד גבוהה למרות אמצעי הזהירות שאתה נוקט. לדעתי זה אכן נשמע כמו סימפטומים של OCD, וכדאי להתייחס לכך ולטפל בבעיה.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית