טקסים מחשבתיים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/05/2024 | 20:16 | מאת: דנית

שלום שרון, כשמדובר בטקסים מחשבתיים לגבי העבר, למשל מחשבות לגבי סוטואציה מהעבר, ספקות... קשה פשוט להפסיק לנסות לפתור ספק, במיוחד שהחרדה גבוהה. מהי ההמלצה שלך? כאשר מאוד קשה להתעלם, ואיך אדע אם מדובר במחשבות טורדניות, כשזה קשור לסיטואציה מסויימת? איך אדע שזה בכלל מחשבות

היי דנית, אם קשה לך להתעלם בכוחות עצמך, כדאי להיעזר בטיפול CBT - זה תמיד קל יותר עם ליווי. כך תוכלי לחשוב ביחד עם המטפל על טכניקות שיעזרו לך באופן אישי להפסיק את הטקסים. ברור שכל עיסוק בעבר הוא בגדר מחשבות, שכן העבר עצמו כבר לא קיים יותר, והסיטואציות חלפו. אין זה משנה אם תגדירי אותן כמחשבות טורדניות או לא - מחשבות אינן דבר חשוב כשלעצמן, ואינן צריכות להפוך לעיסוק. ודאי שלא עיסוק יתר. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית