צריכה עזרה להבין משהו

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/04/2024 | 18:09 | מאת: שרי

הבן זוג שלי נגמל מסמים, לאחרונה שותה הרבה אלכוהול, מוגדר עם דיכאון ומטופל אצל פסיכיאטר, מסרב לשתות את התרופות הכוונה טוען שיתחיל טיפול תרופתי בקרוב וזה לא קורה , מניחה שזה קשור לקושי להפסיק עם אלכוהול... כבר תקופה רואה אצלו בעיה אחרת , הוא כל הזמן חוזר על עצמו בדיבור כשמנהלים שיחה , הוא שוב ושוב חוזר על אותו המשפט בלי סוף , אני מאבדת סבלנות אליו, זה נגמר בריב כי הוא לא מפסיק לדבר ולחזור על אותם המשפטים שוב ושוב וזה מסתיים בריב , מה התופעה הזו ? בבקשה אשמח לתשובה מה עושים עם זה וכיצד לטפל

היי שרי, לא ניתן לאבחן אדם על סמך התנהגות אחת, שלא ברור ממה היא נובעת - דרושה שיחה מעמיקה עם האדם הזה כדי לאתר את הבעיה. לטפל אפשר רק אם הוא מעוניין בכך, ויש במה לטפל. הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא להציב לו גבולות - לזכור שכל יום שאת נמצאת איתו הוא מבחירה חופשית שלך, ותמיד אפשר לבחור אחרת ו/או להציב אולטימטום. בברכה,

01/05/2024 | 16:53 | מאת: שרי

תודה על תגובה מהירה , אכן מציבה לו גבולות והוא יודע שאני איתו מבחירה , אנחנו גרושים עם ילדים משותפים וחזרנו כי הוא עשה הכל להשתנות ולהשתפר כדי לשקם משפחה , הוא יודע שהחיים איתי הם לא מובן מאילו. אני כן דואגת לו כי לדעתי שותה אלכוהול לאחרונה מאז הגמילה מסמים יותר....הוא מודע לזה ורוצה להפסיק, בעניין הדיבור שחוזר שוב ושוב על משפטים כזה קצת מדאיג כי זה החמיר לאחרונה, אאגיד לו שידבר על כך עם העובדת סוציאלית שלו, וגם עם הפסיכיאטר, ....

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית