יושב בסלון ולפתע זה מה שקרה לי- בתיאור

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/04/2024 | 00:18 | מאת: עומר

חג שמח ולילה טוב . שאלה שמסקרנת אותי - למה בן אדם נורמלי שנראה נורמלי פתאום יכול לשבת בסלון ויכול להתחיל לפחד להשתגע או שיקרה לו משהו וממש להיכנס לחרדה מזה? למה לבן אדם אחר לא ולו כן? זה קשור לבעיה במוח? בעיה רגשית? בעיה כימית? למה זה קשור? אני צריך להתחיל לדאוג? אני מוצא את עצמי יושב בספה ומפחד ממש להשתגע או להפוך לחולה נפש ואז אני מתחיל לפחד מזה שחשבתי על זה בכלל כי למה שאחשוב על זה? למה המחשבה הזו בכח נדחפת לי למוח? איך אפשר להיפטר מזה? זה ממש זר לי כל המחשבות האלה ואני מתחיל להאמין להן ולהכנס ללופ החרדתי של לברוח מזה. אני ממש חושב לעצמי שאולי השתגעתי וזהו ואני מפחד שאאבד שליטה על זה ושבאמת אשתדל

היי עומר, חרדות מסוג זה אינן נובעות מבעיה מוחית, אלא הן פשוט חרדות. מדובר בסוג של היפוכונדריה, מעין "היפוכונדריה נפשית" - ממש כמו פחד ממחלות פיזיות. כפי שתיארת, זה לופ פסיכולוגי - שככל שאתה עוסק בו ונכנס לתוך המחשבות, כך אתה נכנס יותר ללופ וקשה לך לצאת ממנו. בסופו של דבר אתה "מפחיד את עצמך" בכל מיני דמיונות שלא קיימים במציאות. עדיף להפסיק את העיסוק בזה, ולעשות משהו שקשור ב"כאן ועכשיו" - תחביבים, פעולות שנותנות סיפוק ותחושת יעילות (כלומר להיות פרודוקטיבי). כלומר, לעסוק בעולם החיצוני ולא הפנימי, פשוט כי אין בכך טעם וזה רק מכניס לחרדות. לאדם שלא סובל מחרדות או מ-OCD זה לא קורה, מאחר שאם עוברת בראשו מחשבה מסוג זה, הוא אינו עוסק בה וממשיך האלה. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית