מחשבות טורדניות ותחושה של "חוסר ריכו"

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/04/2024 | 18:33 | מאת: גבר היפוכונדר

שלום ד"ר לויט אני מתמודד עם מחשבות טורדניות. כבר תקופה שאני מרגיש שיש לי "קושי בריכוז".אני מרגיש "מעופף" את יודעת כי "תקועות" לי כל מיני מחשבות בראש. למרות זאת אני מצליח לתפקד גם בעבודה ואני לא חושב שאנשים בכלל "מבינים" בזה הריי אף אחד לא יודע מה קורה "בראש שלי" אף אחד "לא קורא" את המחשבות שלי. מה את חושבת על "קשר" ביין "מחשבות טורדניות" לחוסר ריכוז או "קושי להתרכז"? האם זה דיי נפוץ ושכיח אצל אנשים שמתמודדים עם מחשבות טורדניות? יש לך איזה "טיפ" לתת לי בשביל להתמודד טוב יותר עם "בעיות ריכוז"? תודה על תשובתך

שלום לך, כל חרדה שהיא יכולה להיות מלווה בקשיי ריכוז. זה מובן, מאחר שכאשר המוח עסוק במשהו "הישרדותי" (פחד) קשה לו למקד את הקשב בדברים שהם כביכול פחות חשובים ואינם קשורים בהישרדות. כאשר מטפלים בחרדה או בטורדנות, גם יכולת הריכוז משתפרת. אפשר גם לתרגל מיינדפולנס - שהוא תרגול של הפניית הקשב למשהו רצוי, שנמצא בהווה, במקום התמקדות בטפל ובלא רצוי. חג שמח,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית