ייעוץ לגבי אמא שלי (אלמנה) לגבי סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/04/2024 | 08:28 | מאת: קרן

בת 76 בעבר וגם עכשיו טוענת תמידית על סכסוכי שכנים, בטוחה שרודפים אותה. אין לי מושג עד כמה זה נכון. בשנה האחרונה טוענת שעברה שיחות עם מתקשר שמאז דמות נכנסה לה לחיים.נסעה למהפנט לברר האם יכול לעזור לה להיפטר מהדמות. טוענת שהיא מודעת למצב וכשהיא שמה לב שאני רואה אותה מדברת לעצמה היא מפסיקה. בחצי שנה האחרונה אפילו מדברת לעצמה לידי. משפט שאמרה לאחרונה ״ תפסיק לתת לי הוראות אני תיכף מגיעה הביתה״ מבקשת איך בלי לאשפז אותי בכפיה … מה הצעד הראשון שעליי לעשות בכל הסיפור הזה. אני בעצמי חד הורית ואחראית על ילדים. תודה רבה

היי קרן, קודם כל, כדאי לקחת את אמך לבדיקה אצל פסיכיאטר. הוא ימליץ על תרופות מתאימות ו/או בירור נוירולוגי, אם מדובר בהידרדרות בתפקוד המוחי שקשורה בגיל. בברכה,

07/04/2024 | 17:57 | מאת: קרן

תודה על תשובתך. יש לך עצה איך עושים דבר כזה ? לדעתי היא תחשוב שאני רוצה לאשפז אותה בכפייה.

כדי להתאשפז בכפייה אדם צריך להיות גם פסיכוטי וגם אובדני, והיא לא עונה לקריטריונים. את יכולה להסביר לה את העובדה שגם אם היית רוצה לאשפז אותה בכפייה, לא הייתה לך זכות חוקית לעשות זאת. בנוסף, אפשר לקבוע תור לרופא (פסיכיאטר) של הקופה או רופא פרטי, ולהראות לה את פרטי המרפאה - כך שתבין שאין שום קשר בין מרפאה לאשפוז, שנעשה רק דרך מיון בבית חולים. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית