שאלה נוספת בנושא ששאלתי מקודם

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

30/03/2024 | 23:55 | מאת: משה

שאלתי לגבי מחשבות אובדניות למעלה אני רוצה גם לציין שעשיתי טיפול CBT אבל גם זה לא עוזר לי לכן הפחד שבפסוף לא תיהיה לי ברירה ואני יצטרך לעשות את זה כדי להפסיק אני צריך את תגובתך

היי משה, אם היית בטיפול CBT, אתה בוודאי יודע שהכלל הראשון בטיפול הוא לא להתנגד למחשבה, כולל אי עשיית "טקסים" של בדיקה האם המחשבה היא נכונה או לא. זה כולל בדיקות מול עצמך האם אתה מסוגל לעשות את זה, קריאה באינטרנט על הנושא, וכן שאלות לאחרים - "האם אני מסוגל לעשות זאת או לא?" אם אתה מכיר את עקרונות הטיפול, אני ממליצה בחום שתיישם אותם - הטיפול הרי לא נגמר בחדר הטיפולים, אלא הוא ברובו העבודה העצמית שלך בבית (ואולי שם זה כשל). בכל מקרה, אם קשה לך ליישם, אף פעם אין מניעה מלנסות שוב. החוויה היא אחרת אצל כל מטפל, וזה גם תלוי במוכנות ובבשלות שלך לטיפול. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית