אוסידי פחדים מלהיפגע

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/03/2024 | 23:10 | מאת: דנית

שלום שרון, יש פחדים ומחשבות טורדניות סביב פחד להיפגע, זה יכול להיות מכל דבר, פחד להשתמש במוצר קוסמטי מסויים, ועד שאני בוחרת מוצר, פחד ודמיונות שמא נפגעתי ועוד..... חשיבת יתר לגבי פעולה או בחירה מסויימת. עוד התנהגות שקשורה לפחד להיפגע היא שמא לא הבנתי נכון ואז משחזרת שיחה שהייתה לי, ומנסה להסביר לעצמי שוב ושוב שהכוונה היא כך וכך, המחשבה מרגישה אמיתית, ואני משתדלת להתעלם. אני גם עובדת משרה מלאה, אז מחייבת את עצמי שלא להתעסק בהרהורים כשעובדת, וזה קשה. אין לי כוח יותר. אפשר קצת תמיכה והמלצה בנושא?

21/03/2024 | 23:23 | מאת: דנית

וגם, חוזרת השאלה במחשבה: מה אם הפעם זה אמיתי? האם זו בכלל רק מחשבה?

היי דנית, את מתארת טקסים והימנעויות סביב המחשבות שלך, וההתנהגויות הללו כמובן מחזקות את המחשבות. זה טוב שאת משתדלת להתעלם, אך כנראה שזה לא מספיק, כי עדיין יש הרבה עיסוק סביב המחשבות. אם את מעוניינת בשיפור, את צריכה להפסיק לנהל שיח עם המחשבות בראש, לשחזר שיחות וכו'. בנוסף, צריך להשתדל (אולי באופן הדרגתי) להשתמש במוצרים שאת פוחדת מהם. כשלא תתנהגי לפי המחשבות שלך, הן ייחלשו וידעכו. כמובן שתמיד אפשר להיעזר בטיפול, מאחר שלא קל ליישם את הדברים האלו לבד. שבוע טוב,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית