בבקשה אשמח לדעת מה ההבדל בין ….

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/03/2024 | 22:58 | מאת: ליחן

מה ההבדל בין תחושה והרגשה אמיתית על עצמי לבין מחשבה טורדנית ופחד? איך מבחינים אם אני נגיד כזו כי אני מרגיש. כזו או שאני מפחדת להיות כזו אז זה מתבטא בפחד ורגש שלילי?

היי ליחן, אין אפשרות "להבדיל" בין מחשבה כזו או אחרת, מאחר שהניסיון לעשות זאת רק יוביל להגברת הספק ולהחמרת האובססיה. אם את משתמשת בפחד כאישור שהמחשבה אינה אמיתית, זה יכול להיות בעוכרייך - מאחר שתרגישי תלות בתחושת הפחד, וקושי לשחרר ממנו. וזה כמובן יכול להוביל למחשבות טורדניות נוספות בנושא. הדבר הנכון הוא לא לדבר עם האובססיה, לא "לחפור" בה, ולהמשיך לחיות את חייך כרגיל. שבוע טוב,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית