שמי ענת ואני מבקשת בכל לשון של בקשה מענה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/03/2024 | 16:14 | מאת: נושא שמדובר כאן רבות

בטח תמחקי לי את ההודעה פה אבל אני אנסה את מזלי. יש לי חוסר ודאות והתלבטות מסוימת לגבי הנטייה המינית. אני בקשר עם בחור מקסים אבל כל פעם שאנחנו קצת מתקרבים או שאני מדמיינת אותנו יחד אז פתאום אני מרגישה בגוף בחזה כאבים כמו חרדה ותחושות של אולי אני מתלבטת ואולי אני לסבית בכלל ואני לא מודעת לזה. מאד קשה לי עם חוסר ודאות ואני ממש מחזיקה את עצמי תמיד לא ליפול לדיכאון. אני כאילו מרגישה בנפש כאילו משהו מציק לי ממש בנוגע לזה וכאילו אני עומדת לגלות שאני לא מה שחשבתי. את בטח תגידי שאני יודעת מה זה אבל את האמת שלא אני כבר לא יודעת כי זה ככ מרגיש אמיתי בגוף שלי. הומואים ולסביות מרגישים בנח כשהם מרגישים ככה ומרגישים כיף אבל אני לא מרגישה כיף. אני רוצה להצליח להיות עם גבר ואני לא רוצה לפחד מזה שאני מסתכלת על בחורה. את האמת גם שאני מנסה להתעלם מזה אני מוצאת את עצמי מפחדת מזה וזה חוזר לי כמו לא יודעת מה. אתמול הייתי באירוע ומלצרית הציעה לי מנה אז אמרתי לה איזו חמודה ואז לא הבנתי למה אני אומרת שהיא חמודה כאילו מה הקשר בכלל? או שהיה שיר על בחורה ושרתי את זה וממש עצרתי את עצמי מלשיר את זה. איך את מנתחת את כל האמור לעיל? אחך אני מגיעה לאמת שלי ולמה שאני בדיוק אבל בדיוק רוצה? תודה מראש, ענת

היי ענת, אני לא מנתחת את כל האמור לעיל, כי זה יהיה מתן אישור - ואני מניחה שאת יודעת את זה. את לא צריכה לחקור ולנסות להגיע ל"אמת שלך", כי זה ישיג בדיוק את התוצאה ההפוכה - עוד ספק ועוד OCD. את צריכה פשוט לנהל את חייך כאילו המחשבות האלה לא קיימות, ובסופו של דבר הכל יסתדר מעצמו (ואם לא תצליחי - ממליצה בכל פה לפנות לטיפול CBT). שבוע טוב,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית