פחדים וחרדות והשלכות קשות על הבריאות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/03/2024 | 12:55 | מאת: אדל

שלום, אני בת 42, חרדתית בדרך כלל ומאז המלחמה החרדות שיתקו אותי לגמרי. אני לא מצליחה לאכול, בתת משקל, חלשה מאוד, תסמינים של התקף חרדה תמידי, לא ישנה בלילות ודרוכה לכל תרחיש, מדמיינת אסונות, פיצוצים, הרס וחורבן ופשוט מחכה. אני שבר כלי, סופרת עוד יום שעבר ולא יודעת מתי הסוף… רעש המטוסים פשוט מזעזע. הרעש חזק מאוד מאוד ואני בתחושה שמשהו קורה מעל הראש שלי. אני חרדה לילדים ולא מאפשרת להם לצאת הרבה, נמנעת לצאת מהבית. עברתי טיפול NLP לפני כחודשיים שעזר לי לתפקד יותר ולצאת קצת מהבית בשעות היום, אבל בכל אזעקה או מטוסים, אני חוזרת אחורה וכל מה שבניתי, מתפרק. ואז מגיע התסכול והייאוש. אני רק רוצה לדעת מתי הסיוט הזה ייגמר, ונוכל לחיות חיים שקטים מלאי ביטחון. לא מצליחה לראות את הסוף וכל הנבואות השליליות משפיעות עליי לרעה. אני בלופ מחשבתי מתמשך, לא מצליחה לסלק את המחשבות ותסריטי האימה שבראש שלי…

היי אדל, אנשים רבים חווים חרדות בשל חוסר הוודאות שבתקופת המלחמה, והסכנה שאנחנו חיים בה. עם זאת, נראה שאצלך תחושת הסכנה היא ככל הנראה חזקה בהרבה מהסכנה הנשקפת לך בפועל, בייחוד לאור העובדה שיש לך נטייה לסבול מחרדות באופן כללי. בכל מקרה, אין ספק שאת זקוקה לעזרה מקצועית. חבל שתמשיכי לסבול סתם. ממליצה מאוד לפנות לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (טיפול CBT) שיכול להציע פתרון יסודי ומעמיק יותר לבעיה שלך, ולטפל בחרדות באמת ובתמים מן השורש. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית