בן מסרב לטיפול-איך לשכנע אותו

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/03/2024 | 12:47 | מאת: מימי

הבן שלי בן 17 סובל מכפייתיות וחרדה חברתית. שמנו לב לכך בערך לפני כחצי שנה. ניסינו לדבר איתו על טיפול cbt, והוא מסרב ובכלל מתכחש לכך שיש לו בעיה הדורשת טיפול. הצוות במקום הלימוד שלו עזר ודרש ממנו להתחיל טיפול, כי אחרת לא יוכל להמשיך להגיע ללימודים (כי זה פגע בהתנהלות הכללית שלו). הוא לא רוצה להישאר בבית, אז עשה טובה והסכים לפגישת טיפול בזום, אבל המטפל אומר שהוא כל הזמן משדר שהוא לא צריך טיפול ולא משתף פעולה. איך משכנעים אותו? אני כל כך רוצה לעזור, ולמנוע הידרדרות

היי מימי, למעשה, מקום הלימודים של בנך הוא שאילץ אותו לקבל טיפול, ע"י הצבת אולטימטום. הבעיה באותו אולטימטום היא, שהמקום לא יכול לאלץ אותו גם לשתף פעולה עם הטיפול, וכך נוצר מצב שהוא הגיע לפגישה כדי "לסמן וי". לדעתי, המטפל צריך להציב כאן את הגבול - אם אין שיתוף פעולה, אין טיפול, ואין טעם בפגישות. בצורה כזאת, אם הוא ירצה לעמוד באולטימטום שהציב לו מוסד החינוך, הוא יהיה חייב לשתף פעולה עם הטיפול - אם כי יש לציין, שהפרוגנוזה היא בד"כ חיובית יותר אם המוטיבציה באה ממנו. אולם ייתכן שהלחץ ממוסד החינוך יכול להוות גם הוא סוג של מוטיבציה. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית