מחשבה טורדנית על מוות לא במדוע,

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/03/2024 | 19:16 | מאת: שין

היי, טוב, יש איתי בעיה שאני ממש אובססיבי עם מחשבות, מגיל צעיר זה היה ככה, מאז המלחמה התפתחה אצלי מחשבה טורדנית אובססיבית, שאולי מתתי, לפעמים אני חושב שמחבל נכנס הביתה, והוא הרג אותי, ואני פשוט לא מודע לזה שמתתי, ואז אני חושב על זה באובססיביות, וממש מדמיין מה קרה, ואז אומר לעצמי שאולי אני מת ולא יודע, שאולי אני תקוע בעולם אחר, היום בחנות נוחות נכנס חייל, והוא החזיק את הנשק ממש בחוץ, אפילו לא היה עם הרצועה עליו, והוא גם הסתכל עליו, זה היה בדיוק שיצאתי מהחנות, ואז כיאלו שמעתי סאונד של יריות, ושוב המחשבה הטורדנית הזאת תקפה, הפעם זה היה יותר גרוע כי לא הייתי בבית, הייתי בחוץ, וממש "ראיתי" את זה, אני יודע שאני נשמע כמו משוגע. וזה אפילו לא הגיוני, כי היי, אני פה לכתוב את זה, אבל זה עדיין ממש מעסיק אותי, אני מטופל בחרדה עם פסיכאטר והכל, אבל לפעמים פשוט יש לי מחשבות ממש אובססיבית ולא הגיוניות, זה מאוד מציק לי, תודה שקראת❤️

09/03/2024 | 19:57 | מאת: שיו

חשוב לי להוסיף שהחייל היה נראה כמו אזרח רגיל, בלי מדים, אם הוא היה עם מדים הייתי נרגע, אבל בגלל שהוא פשוט היה נראה רגיל, מחשבה ראשונה שלי הייתה מחבל, מרוב החרדה שלי.

היי שיו, המוח שלנו יכול "להמציא" כל מיני מחשבות מפחידות, והמטרה היא להזהיר אותנו כביכול מפני סכנות, כשלעיתים קרובות הערכת הסכנה מוגזמת או מדומיינת. המסקנה היא שלא צריך לתת יחס לכל מחשבה, רק להתבונן בה ולהמשיך הלאה. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית