תסמונת OCD/אופי קפדני/התמכרות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/03/2024 | 14:46 | מאת: שון

שלום ד"ר שרון.אני סובל מחרדות לא ספציפיות מה שאובחן כ-"הפרעת חרדה מוכללת" ומקבל טיפול תרופתי מאזן בהתאם. למרות הטיפול,אני חש את הצורך שוב ושוב לשאול שאלות לגבי התרופות שאני לוקח כאילו לצורך קבלת חיזוק חיצוני חוזר ושב שאכן זהו הטיפול המתאים והיעיל עבורי. האם זה חלק מוכר של תסמונת OCD (חזרתיות על פעולה) או דווקא נובע מקו-אופי קפדני ("פולני")? כזה שרוצה לבדוק בעצמו שמה שהרופא המומחה קבע זה אכן הטיפול המתאים עבורי. רשימת השאלות גורמות לי להרגיש ציפייה חיובית לקבלת מענה אבל זה צורך שכל הזמן עולה שוב ושוב. OCD ? אופי קפדני? או אולי התמכרות ? אשמח מאוד לתשובתך.

היי שון, זה אכן נשמע כמו משהו כפייתי. ייתכן שבתוך כל החרדות שאתה סובל מהן קיימת גם כפייתיות. לעיתים, אבחנה של "הפרעת חרדה מוכללת" כוללת בתוכה הרבה חרדות, שחלק מהן היו יכולות לקבל אבחנות משל עצמן... שבת שלום,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית