פציעה עצמית בעקבות rocd

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/03/2024 | 22:34 | מאת: רוני

היי שרון, אני סובלת ממחשבות טורדניות בנוגע לזוגיות וסובלת מחרדה מכך, הדרך התמודדות שלי לפעמים היא פציעה עצמית על מנת להרגיע את החרדה שלי-אני נועצת ציפורניים בעור עד שאני מרגישה כאב בלתי נסבל, זה נובע גם בשביל להרגיע ולווסת את החרדה של עצמי וגם לפעמים אני מרגישה שזה בשביל להעניש את זה עצמי על עצם המחשבות. זה מאוד מפריע לי אני אשמח לדעת מה אפשר לעשות בעניין תודה (:

היי רוני, כדי "להיגמל" מהתנהגויות מסוג זה, בדרך כלל מנסים למצוא התנהגויות חלופיות שיעזרו לך לפרוק מתחים ולא יזיקו לך. בתור התחלה, למשל, אפשר לנעוץ ציפורניים בכדור ספוג או גוש פלסטלינה, במקום בעור שלך. זה יכול לתת לך תחושת סיפוק דומה, גם אם לא זהה. בהמשך, אפשר להחליף זאת בדברים אחרים (כדי ליצור התנהגות שונה בתכלית מההתנהגות המקורית ולהפחית את הסיכוי שזה יחזור). כלומר, כל אביזר שאפשר "לשחק" בו בידיים, טכניקות הרפיה, ספורט וכדומה. שבת שלום,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית