מחשבות טורדניות לגביי "חרטה עצמית"

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/03/2024 | 00:23 | מאת: י.ב

שלום ד"ר לויט בזמן האחרון יש לי מחשבות טורדניות לגביי "חרטה" על מילים או התבטאויות שלי. לדוגמא:יש איזה עובד במקום העבודה שביקש ממני לעזור לו בעבודה מסויימת ואמרתי לו שהוא יכול להסתדר לבד כי אני לא כל כך "מבין בזה" ושהוא מבין יותר טוב ממני בעבודה או במטלה הספציפית. זה גרם לי למחשבות טורדניות כמו:אוליי הייתי צריך פשוט להסכים במיידית לעזור לו בסיטואצייה? (למרות שעזרתי לו אחריי שהוא שוחח איתי ושיכנע אותי לעזור לו) יש לי מאיין מחשבות טורדניות של "חרטה עצמית" ביחס להתנהלות שלי עם עובדים או אנשים שאני מכיר. מה את חושבת על מחשבות טורדניות כאלה?

שלום לך, אני חושבת שאין טעם להתעמק במחשבות כאלה - שכן הן לא יכולות לשנות את פעולותיך, וכבר אי אפשר "לקחת אותן בחזרה". זו רק אשליה של שליטה. שבת שלום,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית