שאלה שעלת לי בנוגע לhocd

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/03/2024 | 13:54 | מאת: אנונימית

היי את כל הזמן כותבת כאן בפורום שככל שמתנגדים למחשבה הטורדנית היא רק מתגברת והספק נעשה גדול יותר ואני באמת רואה את זה גם אצלי איך ככל שאני מתנגדת למחשבה הספק והחרדה מתגברים, הבעיה שזה לופ כזה שממש קשה לעצור אותו. השאלה שלי היא למה זה קורה ולמה תשובה אחת ולתמיד פשוט לא מספיקה

שלום לך, המחשבות הטורדניות אינן מגיבות לקול ההיגיון, ולכן "אישורים" לא עוזרים. מדובר במנגנון אחר במוח, שהוא מנגנון הישרדותי - האחראי על החרדה. התקשורת שלו עם החלק החושב והרציונלי של המוח היא מועטה עד לא קיימת, ולכן המוח לומד שאין ממה לפחד רק דרך ההתנהגות, ולא דרך שכנוע עצמי. לכן, רק הפסקה של טקסים ואישורים מסוג זה יכולה להניב תוצאות, שכן המוח מבין שאם את מתנהגת כרגיל ולא מתייחסת לסכנה הנתפסת על ידו - כנראה שהוא טעה, ואין שום סכנה בפועל. בברכה,

07/03/2024 | 15:30 | מאת: אנונימית

תודה מה שכן למה את כותבת שככל שמסבירים ומתעסקים בטקסים הספק גדל? למה הוא לא נשאר אותו הדבר? למה הטקסים מגבירים אותו? לא רק למה אני לא מאמינה לו

הטקסים מגבירים אותו, שכן הם כמו התמכרות - כל דבר שמרגיע אותך לזמן קצר בלבד ואינו פותר את הבעיה, יוצר בטווח הארוך דחף גדול יותר לקבל את ההרגעה הזו - והתוצאה היא התמכרות להרגעות.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית