hocd אני משתגעעעעעתתתתתת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/03/2024 | 19:09 | מאת: תמר

היי הדבר היחיד נראה לי שהחזיק אותי כל התקופה המזעזעת הזאת היה שכל פעם שהיה לי רע הייתי חושבת שגם אם חס וחלילה אני אהיה לסבית אני עדין אוכל לחיות עם גבר בעתיד איכשהו, גם אם אני לא אוהב אותו ממש והיום אמרתי את זה לעצמי ודי נרגעתי לכמה דקות ופתאום הבנתי שאם אני באמת לסבית ( ואני כמעט בטוחה ב100 בזה)אני באמת אהיה מוכרחה לחיות עם אישה ואולי אני באמת רוצה את זה ויש לי הרגשה שאם אני אתנתק מהפחד אני אפילו אהנה מזה ואני לא רוצהההה! אני לא מסוגלת לא עכשיו ולא בעתיד לעשות את זה! זה כאילו המוח שלי לא מסוגל שתהיה לי מנוחה! ברגע שאני נרגעת ממשהו אחד המוח עובר לפחד אחר וזה לא תמיד נוגע לנטייה מינית בכלל בכל מקרה, מה לעשות? אני מפחדת מהיום שאני אתאהב במישהי ואני ארצה לחיות איתה, או שאני לא ארצה גבר בכלל (לא שעכשיו אני מאד רוצה) אני לא ארגיש כמו עצמי! כתבת כבר כמה פעמים שהפחד מאחורי האוסידי לפעמים הוא הפחד לאבד שליטה ואני ממש רואה את זה עכשיו!אין לי שווווםםםם דבר ודאי בחיים שלי, אני יודעת שאין דבר ודאי בחיים אבל לכל בן אדם נורמלי יש איזשהו מסלול שמבחינתו הוא פחות או יותר ודאי ולי כבר אין את זהההה! הכל אצלי תלוי כבר בסימני שאלה! פליז תעני לי תשובה אמיתית ומפורטת תודה

היי תמר, מה שקרה הוא שמצאת לעצמך מחשבה מרגיעה להיאחז בה לתקופה מסוימת, שתפקדה כמו "אישור" או טקס. מן הסתם, אישורים אינם מחזיקים מעמד לאורך זמן, ולכן הפחד חזר. כך זה תמיד כאשר מנסים להירגע, ולכן כשמדובר בחרדה טורדנית לא מומלץ לנסות להירגע כלל (למרות שזה אינסטינקטיבי - אך מאחר שזה מזיק, צריך ללמוד להתמודד). הדבר הטוב ביותר לעשות עם המחשבה הוא לא לעשות איתה דבר. גם אם את כביכול בטוחה ב-99 אחוז שאת לסבית, אל תעשי דבר אלא אם כן זה 100 אחוז (ולאורך זמן! לא לכמה דקות). בברכה,

02/03/2024 | 22:06 | מאת: תמר

מה זאת אומרת ״צריך ללמוד להתמודד״? יש כמה טיפים קטנים שיעזרו לי או דברים שאפשר לעשות?

בעיקר להבין שככל שאת לא נכנעת לחרדה ומקבלת אותה, המצב שלך משתפר. זה עוזר לקבל את החרדה - הידיעה שאת לא סובלת סתם, אלא שלסבל שלך יש משמעות (והמשמעות הזו קיימת אם את לא עושה שום דבר כדי להירגע). כלומר, ככל שלא תעשי טקסים ופעולות מרגיעות (גם לא בראש), כך תתקדמי.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית