נכנסתי למלכודת ocd ומאוד קשה לי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/03/2024 | 18:26 | מאת: מלכודת ocd

הייתי בטיפול והתוכן התחלף בתוכן טורדני אחר לצערי אם אפשרי לקבל טיפ ממך זה יחסית נושא חדש ואני מרגישה שהכנסתי את עצמי למלכודת ולהחמרה אני לא דתייה אבל ישלי בן זוג כבר כמה שנים נדלקתי על גבר שהוא נשוי ורב אמר לי להפחית כמה שיותר מחשבות מיניות עליו אז כל פעם שהייתי חושבת עליו הייתי מרגישה אשמה כי ישלי חבר כמובן שאני לא עושה איתו כלום אבל הייתי שואלת את הרב כל הזמן בטלפון שאם הייתי חושבת עליו יקרה לי ככה וככה שאם מישהו אמר משהו יקרה ככה וככה מחשבות מאוד קשות נגיד אז כל פעם הייתי מדברת גם בתוך הראש ומרגיעה את המחשבה בהתחלה השיחות טלפון הרגיעו אותי אבל עכשיו אני מרגישה שאני משתגעת אנחנו רוקדים ביחד לפעמים לכיף ואני דלוקה עליו ומנסה להרשים אותו בן זוג שלי מקבל את זה ואני מרגישה שאני עושה משהו לא בסדר מבחינת דת אז הייתי מתקשרת לרב ושואלת אותו והייתי שואלת אותו אם יקרה לי ככה וככה ועכשיו אני מרגישה שאני מפחדת לרקוד ושאני לא בסדר ומאשימה את עצמי ומלקהה את עצמי ושאם הרב אמר לי שלא יקרה כלום אז אסור לו להגיד את זה כי אני עושה משהו לא בסדר ושיקרה לו ככה וככה והמחשבות קשות לי ולא נעימות לי ואני מתביישת בהן ואני אוהבת את הרב ולא רוצה לחשוב עליו ככה .. אני ממש מייסרת את עצמי ומשתגעת הריקוד גורם לי לשמחה וכל הדברים האלה ואני מרגישה שאני סוגרת את עצמי וזה נהיה קשה לי כי אמרו לי להשתדל מה אפשרי לעשות? אני בחרדות בבלבולים ןאני רוצה להתקשר לרב לספר לו על המחשבות שחשבתי עליו זה לא נעים... ואני לא מרגישה משוחררת ובשמחה כמו שהייתי מפחדת לרקוד מפחדת לצחוק מפחדת לחשוב..

שלום לך, תוכן טורדני יכול להתחלף תכופות בתוכן טורדני אחר. יש אנשים שזה קורה להם אפילו כמה פעמים ביום. לכן, מה שחשוב הוא לטפל בטורדנות עצמה ולא בתוכן. אם קיבלת כלים לכך בטיפול, את בוודאי יודעת שלכל מחשבה טורדנית מתייחסים אותו הדבר, ללא קשר לתוכן שלה - לא מתייחסים, לא עושים טקסים (גם לא "טקסי וידוי" כמו שאת מרגישה דחף לעשות כרגע) ולא מנהלים דיאלוג עם המחשבה או מתעמקים בה. כלל בסיסי בטיפול - לא צריך לפחד לחשוב שום דבר, ומותר לחשוב הכל. בברכה,

03/03/2024 | 09:54 | מאת: מלכודת ocd

קודם כל תודה רבה ממש ומעריכה זאת כן אני יודעת שלא עושים טקסי וידןי מתקשרים שואלים או נכנסים למחשבה שזה לצערי מה שאני עושה פשןט אני מרגישה לא נעים כלפי החבר שלי המחשבות שלי אליו שאני מאחלת דברים וחושבת דברים גרועים ןמתייעצת עם רב וזה פשוט החמיר פשוט עדיף לא להתקשר לרב נכון? אני כרגע מפחדת לרקוד נגיד ולא בשמחה כמו פעם וגם כדאי באמת להפחית מחשבות מיניות? או שעדיף לתת להפ לבוא?

עדיף כמובן לתת להן לבוא, אם לא תתני להן לבוא זה לא יועיל - הן יבואו בכל מקרה, ובעוצמה חזקה יותר. כל מה שאת מתארת הם טקסים סביב המחשבות האלה, כפי שאמרתי אין לבצע שום טקס, אם את רוצה שזה ישתפר ולא יחמיר. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית