הפרעה טורדניית כפייתית o.c.d

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

01/03/2024 | 15:48 | מאת: אנונימי

שלום רב, רציתי לשאול האם o.c.d יכול לעבור בתורשה לילדים? כלומר, כאשר הגבר מאובחן עם o.c.d ולאישה אין שום דבר. האם כשירצו להביא ילדים o.c.d יעבור אליהם?

שלום לך, זה לא מדויק. ב-OCD יש מרכיב גנטי מסוים, אבל הסיכוי הסטטיסטי ש-OCD יעבור לילדיך רק על בסיס גנטי הוא אחוזים בודדים בלבד. אגב, גם להפרעות בהן המרכיב הגנטי ידוע ומשמעותי יותר, הבעיה לא עוברת אוטומטית לילדים, אלא יש אחוז סיכון מסוים. בברכה,

03/03/2024 | 23:51 | מאת: אנונימי

מה זה אומר, אשמח שתסבירי לי. זה אומר שהסיכוי שo.c.d עובר בתורשה והסיכוי שזה יעבור לילדים הוא מספר אחוזים? כמה אחוזים? תודה לך על ההקשבה.

אם מתייחסים למרכיב הגנטי בלבד, הסיכוי הוא מספר חד ספרתי. עם זאת, ב-OCD יש גם מרכיב סביבתי (כלומר התפתחות ההפרעה מושפעת מהסביבה שהילד חווה), בשילוב עם המזג הטבעי של הילד. מדובר באינטראקציות מאוד מורכבות סטטיסטית, ולכן לא ניתן לכמת את הסיכוי בפועל, מעבר למרכיב הגנטי. בברכה,

04/03/2024 | 23:47 | מאת: אנונימי

תודה רבה לך. ובמידה ויהיו ילדים לזוג כזה בעתיד, מה מומלץ לעשות כדי שלא יהיה להם o.c.d?

בהחלט אפשר לצמצם את הסיכויים, על ידי השתדלות לא להעביר לילד מסרים של חרדה - כמו לגונן עליו יתר על המידה, לעשות לידו טקסים של OCD, ובאופן כללי לשדר שהעולם הוא מקום מסוכן. כמו כן, כדאי להשתדל לא להעביר מסרים של פרפקציוניזם והישגיות יתר. אפשר ללכת להדרכת הורים (כשזה יהיה רלוונטי), כדי לדעת להתנהל בצורה מיטבית מהבחינות הללו. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית