המנעויות באוסידי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/02/2024 | 23:02 | מאת: גלי

היי שרון, כשיש התנהגות של המנעויות, אני יודעת שאפשר לעשות רשימה, לדרג, וכך להפחית לפי הדרוג. אני משתדלת לא להימנע, אבל יש דברים שלא אצליח לעשות, כי מחשבות מסוימות הפכו כמו לאמונה חזקה. ההתמודדות שלי אמנם טובה יותר, וחרדה נמוכה יותר, אך אני מרגישה תסכול בדברים שלא מצליחה. איך להתמודד עם זה

היי גלי, קשה לי להתייחס במדויק, מאחר שלא כתבת באילו הימנעויות מדובר. באופן כללי, הפחתת הימנעויות אומרת בעצם התמודדות עם מצבים שאת נמנעת או בורחת מהם. הדבר הטוב ביותר הוא להתמודד בכוונה, באופן יזום ומבוקר, וכמו שאמרת - הדרגתי. לשם כך צריך להפעיל יצירתיות. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית