שאלה לגבי אוסידי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/02/2024 | 22:37 | מאת: גלי

היי שרון, ענית פה בפורום "התוכן הוא אף פעם לא העיקר, אלא הטורדנות", מה הכוונה במשפט? שהתוכן לא חשוב אלא זה שהוא אובססיבי, כלומר, חוזר על עצמו? תודה

היי גלי, כן, בדיוק. המחשבה יכולה להתחלף במחשבה אחרת (שקשורה באובדן שליטה ולכן מפחידה וחוזרת על עצמה), אך כל המחשבות הטורדניות "מתנהגות" אותו הדבר. בדרך כלל לא יופיעו שני תכנים טורדניים שונים בו זמנית, מאחר שלמוח, בכל רגע נתון, יש כמות משאבים מוגבלת להשקעה רק בסכנה אחת, כביכול (זו שהוא תופס כהכי מאיימת באותו רגע). בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית