מחשבות טורדניות לגביי אנשים "רחביי אופקים" ואנשים "צריי אופקים"

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/02/2024 | 17:07 | מאת: John

שלום ד"ר לויט כבר תקופה שיש לי מחשבות טורדניות.דוגמא:קורה לי נגיד שאני משוחח עם איזו מיתנדבת של ער"ן (עזרה רפואית נפשית) בנושא מסויים כמו למשל :תחושות בטן ואני מרגיש שהיא "מבינה אותי" למשל אני משתף ביחס לאיזו תחושת בטן שיש לי ואז אני רוצה לשאול שאלה תיאורטית ואני שואל אותה "האם את מבינה או מיתמצאת בתחום התיאורטי של תחושות בטן ויש כאלה שאומרות לי שהן "מבינות" ויש כאלה שאומרות לי שאני יכולת"לנסות אותו". מצד שני יש כאלה מתנדבות שיש לי מחשבות טורדניות "שליליות" לגביי "אי הבנה" נניח בנושא של תיאוריות של תחושות בטן וזה גם גורם לי להרגשה לא נוחה בתקשורת.נגיד אני שואל מיתנדבת:האם את מבינה בתחום התיאורטי והיא עונה לי באופן קצת "שיטחי" "לא מבינה". מה את חושבת על מחשבות טורדניות לגביי תחושה שיש אנשים שאני מרגיש "שמבינים אותי שזה בדר"כ אנשים "רחביי אופקים" שמבינים בתחומים ונושאים ויש אנשים שאני מרגיש שהם "צריי אופקים" או כאלה שלא מבינים טוב בנושאים ותחומים?(נתתי דוגמאות)

היי ג'ון, המתנדבים בער"ן הנם מתנדבים ולא אנשי מקצוע, כך שיש לקחת זאת בחשבון ולהתאים את ציפיותיך. בדרך כלל מתקשרים לער"ן כדי לקבל אוזן קשבת, תמיכה ואמפתיה ולא חוות דעת מקצועית. אם מקבלים ממתנדב עצה, זה ברמה של עצה שהיית מקבל מחבר. אני לא יודעת אם יש דבר כזה "להבין בעניין של תחושות בטן", אין פה מונחים מקצועיים ולכן אין מה להבין... לכן אני לא מבינה את השאלה, ולא את התשובה של מי שאומרת לך שהיא "מבינה בזה". בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית