מחשבות טורדנית אוסידי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/02/2024 | 22:49 | מאת: גלית

היי שרון, שאלה בקשר לאוסידי, אני יודעת שכשיש מחשבה טורדנית צריך לנהוג כמו שהאדם הסביר היה נוהג. אך לפעמים אני לא יודעת מה האדם הסביר היה עושה. האוסידי שלי סביב פחד להיפגע/ לפגוע. דוגמה למחשבה- עשיתי מכונת כביסה, וכשהסתיימה ופתחתי, ראיתי איזה סוכריה בעטיפה. לקחתי אותה וזרקתי. ואמרתי אני אפעיל את המכונה שוב, למקרה שזה לכלך. אחכ המחשבה התגברה, אני לא זוכרת איזו סוכריה זו היתה, אולי קשה, ואז הפחד שמא נשברה, ואולי נשאר משהו על בגד, או מגבת.... ואז כשאשתמש בזה, חלילה אפגע. עולה אסוציאציה לזכוכית, ואני כבר לא יודעת מה זה היה. הדמיון מרגיש אמיתי. איך להתמודד עם המחשבה

היי גלית, "חוק האדם הסביר" אומר שעלייך לשער לעצמך מה רוב האנשים היו עושים - האם היו מכבסים שוב בגלל עטיפה של סוכרייה? ולהשתדל לענות לעצמך על השאלה הזו בלי לשאול אנשים (בד"כ זה די ברור). אם קשה לך לעשות זאת, תנסי לחשוב על אדם קרוב שאת סומכת על דעתו, שהוא פחות או יותר "סביר" בעינייך בנושאים האלה. מה הוא היה עושה? אם תפעלי תמיד לפי הכלל הזה, ולא לפי דמיון או מחשבה, שהם סובייקטיביים, בסופו של דבר הדמיונות האלה ידעכו. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית