אשמח להסבר בנוגע לתלות/אישורים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/02/2024 | 13:22 | מאת: מיה

היי שרון, אני בת 37 רווקה בעברי סבלתי תקופות מחרדות ומצב רוח ירוד עם השנים בעקבות אירועים מסויימים התחלתי לשים לב לתסמיני ocd בענייני הגיינה ומחלות אבל ברמה קלה בעקבות תקופת הקורונה המצב החמיר וגם עכשיו בעקבות המלחמה בגלל המלחמה הפנייה שלי לטיפול לקחה זמן ורק עכשיו מצאתי מטפל ועוד כשבועיים יש לי התייעצות עם פסיכיאטר. לצערי אין ביכולתי לממן כרגע טיפול cbt או טיפול שעולה יותר ממה שבמימון הקופה ובגלל שאני במצב ירוד אני לא יודעת כרגע מתי אחזור לעבוד יש לי כמה שאלות.. מה לדעת החלק של טיפול תרופתי בocd והאם לדעתך הוא חובה? עד הקורונה הרגשתי שטיפול רגשי ואימון וכל מה שעשיתי בעצמי בשבילי הספיק ואני נרתעת מלהיות תלויה בכדורים ודבר שני.. ראיתי שדיברת פה הרבה על תלות ואישורים אשמח להסבר בנושא הנטייה שלי היא לגשת לטיפול רגשי ומיד אני חשה יותר רגועה שיש מי שאני יכולה לשתף אותו ולדבר איתו על הדברים האם זה פחות מומלץ בטיפול בocd? אני מודעת לזה נגיד שכשאני בזוגיות אני הרבה יותר רגועה וגם הocd פוחת אציין בנוסף שעד עכשיו היה לי קושי בכלל להודות בטיפול שיש לי ocd למרות שזה ברור לי ולמטפל אני מספרת על חרדות ודיכאון תודה

היי מיה, קודם כל, כדאי לברר אם גם במסגרת שפנית אליה יש מטפל שעובד ב-CBT, יכול להיות שכן. לגבי טיפול תרופתי, בדרך כלל אין לו קשר לטיפול הפסיכולוגי - הוא רק נועד לשפר את ההרגשה באופן מלאכותי. אני בדרך כלל ממליצה רק לאנשים שלא מסוגלים לתפקד ללא טיפול תרופתי להיעזר בו, אחרת זה ממש לא הכרחי במקרים של חרדות ו-OCD. לתפיסתי, זה אפילו סותר עיקרון בסיסי של הטיפול, שהוא קבלה של התחושות שלך (זו "עבודת עומק" שמביאה לשיפור בטווח הארוך). לגבי השיתוף, בכל טיפול יש מרכיב של הקשבה ואמפתיה, זה חלק בלתי נפרד גם מ-CBT. מטפל טוב יודע לשים את הגבול בין הקשבה נטו לבין מתן אישורים, ומתן תשומת לב ל"שיתוף טקסי" שיכול לגרום לתלות. זו נקודה שחשוב להעלות אותה בטיפול, ואם תשימו לב איפה עובר הגבול בין הרצון שלך לפרוק לבין חיפוש האישור שלך - זה יכול לעזור מאוד להצלחת הטיפול. בברכה,

25/02/2024 | 18:11 | מאת: מיה

תודה רבה עשה לי סדר בדברים 🙂

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית