פחד מטורף , משתגעת האם קרה או לא

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

22/02/2024 | 09:48 | מאת: נועה

היי דר שרון , אני בת 33, מנהלת חיים רגילים לחלוטין. נשואה פלוס אחד באושר, עובדת, חיה הכל רגיל. עובדת בעבודה שלפעמים מצריכה ממני להישאר עד מאוחר. נכנס בי פחד מטורף שמישהו יבוא ויתקוף אותי ושלא אזכור את זה. כאילו כל פעם אני בתחושה של … ״אולי זה קרה, ואני לא זוכרת״ ״האם עשו לי משהו? ואני לא זוכרת?״ מנסה לשחזר כל הזמן ואני אומרת לעצמי זה לא הגיוני שמישהו היה תוקף אותי ועושה משהו רע ולא הייתי זוכרת. אבל זה גדול ממני!! לא מצליחה להשתלט על זה. ואני מרגישה שזה משגע אותי ומפריע לי בשגרת החיים. מאיפה זה נובע? מה אני יכולה לעשות כדי שזה יפסיק? תודה מראש, נועה

היי נועה, אם הגעת לפורום הזה כדי לשאול - הבנת נכון, אלה מחשבות טורדניות. בבסיסן הפחד לאבד שליטה, ואצלך זה מתבטא בצורה הזו. אם תאמרי לעצמך שזה לא הגיוני שמישהו תקף אותך ואת לא זוכרת - זה לא יעזור, כי המוח ישיב מלחמה. כדאי לומר לעצמך שאם את לא בטוחה במאת האחוזים, את פשוט לא מתעסקת בזה. רק אם יהיה משהו ברור וודאי, אז תתייחסי אליו. אחרת, את ממשיכה כרגיל בחייך - כי באמת אין מה לעשות עם מידע שאת לא בטוחה בו (ואין דרך להסיר את הספק - רק להרפות). בברכה,

23/02/2024 | 02:46 | מאת: סליחה על ההתערבות

אני יכולה לשאול אותך משהו בנוגע לזה? גם לי יש את הפחד הזה, אבל הוא יותר מתבטא מעשית ולא במחשבות טורדניות (לפעמים גם) זאת אומרת, אני לא יודעת מאיפה הוא נובע ואני מנסה לשייך אותו למקום מסוים, זה מתבטא אצלי בדריכות מאנשים, ברתיעה מדברים מסוימים, בהצפה רגשית וכו', זה יכול להיות גם מחשבות טורדניות בלי ממש מחשבה טורדנית? אלא במציאות ובתחושה? ( ולפעמים גם במחשבות ובפחד?)

שלום לך, בבסיסם של כל הדברים האלה - רתיעה, פחד וכו' - עומדות מחשבות, גם אם לא הצלחת בדיוק לזהות אותן.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית