חרדה מזעזעת שהורסת לי את החיים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/02/2024 | 11:57 | מאת: תמר

היי שרון התחיל לי hocd לפני חצי שנה בערך הפחד טיפה נרגע מאז אבל לא בהרבה לאחרונה המחשבה נראה לי התחילה ״לשעמם״ כבר את המוח שלי כך שכל יום יומיים קופצת לי מחשבה חדשה למוח כמו להיות אנורקסית, להתאבד, להשתגע וכו… אני לא יודעת למה אני כל כך מאמינה למחשבות האלה! בדרך כלל אני יודעת שהן לא נכונות ועדיין אני ממשיכה להאמין מה שכן אני ממש נזהרת מטקסים וכמעט ולא עושה, אולי לכן המחשבות מגיעות בתדירות כל כך גבוהה אני בעצם עושה כל מה שצריך לעשות אז למה אני כל כך לחוצה? ככה אני אחיה במשך כל החיים שלי? אני לא מסוגלת? למה זה מרגיש לי כאילו המוח נגדי? ועוד משהו- היום נטלתי ידיים בבוקר ואחרי כמה דקות נהיה לי פחד שלא נטלתי טוב או משהו כזה ואני בינתיים לא עושה כלום אבל המחשבה הזאת משגעת אותי, מה לעשות? אני מפחדת שהאוסידי שלי שהיה יותר מחשבתי יעבור להיות עם טקסים פיזיים וגם מזה אני מפחדת! אני כל היום בלופ של פחדים ואני מפחדת שלעולם לא אצא מזה אני מחכה בינתיים לתור לפסיכולוגית אבל אני מרגישה שאני לא מסוגלת כבר! פליז תעני לי על כל השאלות ששאלתי ותודה מראש

20/02/2024 | 12:04 | מאת: תמר

יש לי דחף עכשיו ללכת ליטול ידיים ברמה שאני מממממש מתאפקת! אני פשוט יודעת שגם אם אני אטול המחשבה תחזור עוד פעם מה לעשות כדי שהדחף הזה לא יתרבה ויהפוך לפיזי?

היי תמר, את מרגישה ש"המוח נגדך" מאחר שאת נלחמת במחשבות האלה ביתר שאת. תנסי לקבל את עצם קיומן ולא להילחם בהן. הגישה שלך צריכה להיות ש"לא אכפת לך" כמה זמן המחשבות האלה יהיו שם, ולא אכפת לך אם הן ייעלמו או לא (הרצון שהן ייעלמו גורם להן, באופן, מיידי, להופיע). לגבי הדחף לעשות טקס - הדרך למנוע זאת היא פשוט לא לעשות את הטקס, ולחכות שהדחף יעבור. ובינתיים לא לעסוק בדחף, אלא בדברים אחרים שרלוונטיים לחיים שלך. אגב, זה לא נכון שטקסים פיזיים הם גרועים יותר מטקסים מחשבתיים - אלה הרסניים באותה מידה, ופעמים רבות קשה יותר לעצור אותם. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית