חרדות בעקבות אבחנה של מחלת עור

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/02/2024 | 21:32 | מאת: דדי

רופא אבחן אצלי מחלה כרונית בעור (ליכן סקלירוזיס) וציין שיש 3-5 אחוז שיכול להתפתח סרטן. הוא גם ציין שזה נדיר וכל עוד אני מטופלת הכל בסדר. אבל למרות שאני מבינה שזה סיכוי קטן ה ocd חוגג. איך מתגברים על זה? החרדה מפריעה לתפקד.

היי דדי, במקרה של חרדת בריאות, הכלל הוא שצריך "לעשות את הטוב ביותר בגבול הסביר" - כלומר, לעקוב אחרי הוראות הרופא כדי למקסם את הסיכויים למניעה, אך לא לעסוק בזה מעבר לכך. למשל, אם הרופא אמר שמספיק להיות במעקב/לעשות בדיקות תקופתיות, כדאי לעשות אותן ולהמשיך בחיים כרגיל - שימי לב לא לקרוא על הנושא, לא לדבר על כך עם אנשים, לא ללכת לעוד רופאים אם אין באמת צורך, וכו'. בסופו של דבר זה ירפה ממך לבד. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית