מאיפה אפשר לדעת אם מדובר באוסידי אם לא היה לי כל החיים?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

16/02/2024 | 11:45 | מאת: שירן

אף פעם לא היה לי אוסידי . מאיפה זה הגיע ??? אני רק זוכרת שהיה לי חבר הייתי מאד אובססיבית אליו וספקנית לגביו.. תמיד חושדת שואלת ונתקעת על כל מילה שאמר . לא אם היה כואב לי הראש הייתי נלחצת וישר נכנסת לגוגל ובודקת מה יש לי ולמה כואב לי הראש.. אבל לא יותר מזה. מאיפה האוסידי הגיע ולמה הוא התפתח לי דווקא בנטיה המינית? איך מזהים בכלל אוסידי..? כי ממה שאני קוראת זה לא ככ מדבר אליי אני פשוט מפחדת להיות לסבית ותו לא . אני מתחילה להכנס ללחץ אם אדע שאני יהיה כזו ושאי אפשר לשנות את זה אשמח לחוות דעת מכל מה שסיפרתי ואם שמת לב לקצת אוסידי ממה שסיפרתי

היי שירן, אני לא יודעת בת כמה את, אבל OCD יכול להופיע בכל גיל, אפילו בגילאים מבוגרים. בדרך כלל יש סימנים מקדימים, מה שתיארת (בעיקר לגבי המחלות) בהחלט נכנס לקטגוריה הזו. אגב, היפוכונדריה מוגדרת כיום כסוג של OCD, והחיפוש אחרי תשובות ואבחנות באינטרנט הוא התנהגות כפייתית לכל דבר. הסברתי פה פעמים רבות מספור מדוע HOCD הוא אחד הסוגים הנפוצים של OCD. בכל מקרה, זה לא ממש משנה, מאחר שהתוכן יכול להשתנות אצל אותו אדם, ומה שחשוב הוא לטפל בטורדנות עצמה. שבת שלום,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית