בוקר טוב דוקטור שרון היקרה . פורום טוב ומבורך

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/02/2024 | 09:20 | מאת: ניסים

היי , בוקר טוב . שמי ניסים . אני מוצא את עצמי אוכל לוקח ביס ממשהו שאני אוכל וממש מפחד להיחנק ולבלוע, וכשאני בולע וחושב על זה הנשימה שלי נעתקת יחד עם האוכל בפה ואני לא מצליח לבלוע ונכנס לחרדה עם דופק לב מהיר למה אני כבר לא יכול לאכול נורמלי בלי לפחד להלחץ ?

היי ניסים, הפחד להיחנק בבליעת אוכל קשור לסוג מסוים של OCD שנקרא אובססיות סנסו-מוטוריות (מניחה ששמעת על זה אם כתבת פה בפורום). הפחד סביב הבליעה יכול להופיע גם בצורות אחרות, כמו פחד לבלוע רוק או עיסוק בלתי פוסק סביב הבליעה. בדרך כלל זה קורה כתוצאה מאירוע סביב הבליעה (חנק או דמוי חנק) שהפחיד אותך, ויצר לופ שלילי של חרדה. ממליצה לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) על מנת לטפל בבעיה כמו שצריך. עיקר הטיפול מתרכז ב"אימון בבליעה" - להעז לבלוע גם דברים שאתה פוחד מהם, באופן מכוון ומבוקר. ככל שתיחשף לזה יותר, כך יפחת הפחד. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית