דאגה מהדבקה בגלל עלם דם

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/02/2024 | 08:17 | מאת: עינת

שלום רב... אני סובלת ממחשבות טורדניות רבות....לפני מספר ימים אחרי שימוש בשירותים במשרד (הייתי במחזור) ראיתי כתם דם על הרצפה...שייתכן שהיה ממני ויתכן ממשהי אחרת במשרד...לקחתי הרבה נייר טואלט וניקיתי ....ממה שזכור לי נגעתי רק בנייר ולא היה מגע עם הדם עצמו (אני לא בטוחה)וגם לא היו לי חתכים ביד....מייד שטפתי ידיים עם סבון פעמיים ואלכוגל 4 פעמים...מאז אני בלחץ אטומי שאולי נדבקתי במשהו. כתבתי שאלה בפורום מחלות זיהומיות והרופא שם ענה שבנסיבות שתוארו על ידי הדבקה נחשבת בלתי סבירה התשובה שלו הרגיע אותי לכמה רגעים ומיד אחר כך הלחץ והספק חזרו ואני מתנהגת כאילו באמת נדבקתי ( מתרחקת מאנשים, מחטאת וכדומה) השאלה שלי איך אפשר להירגע מהתשובה של הרופא ואיך אפשר לצאת מהלופ הארור הזה? תודה רבה

היי עינת, כפי שראית, בקשת האישור מהרופא לא עזרה - היא יכולה אולי להרגיע לזמן קצר ביותר, אך לאחר מכן המחשבה חוזרת ביתר שאת. יותר מכך, בקשת האישור אפילו מחזקת את המחשבה או מחשבות אחרות שבאות אחריה. מאידך, אם נותנים לאירוע לעבור מעצמו (וזה עובר אחרי כמה זמן אם לא עוסקים בזה, אני מבטיחה) - את מרגישה חזקה יותר במידת מה גם מול מחשבות אחרות. זאת בתנאי שאת לא עושה את התנהגויות ההימנעות והטקסים שאת מתארת כרגע. אגב, המחשבה יכולה לחלוף באופן מיידי כאשר יופיע אירוע מפחיד אחר. האירוע החדש יקבל את כל הפוקוס, והישן יישכח... בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית