Ocd קללות ומחשבות מפחידות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

11/02/2024 | 21:54 | מאת: ליגל

הי שרון אני רווקה בת 37. סובלת מocd של קללות או דברים מפחידים שעושה לאחרים. נניח יכולה להחזיק כוס קפה חם ולדמיין ששופכת אותה על מישהו או שמאחלת דברים רעים לאחרים בלי כוונה אמא שלי ואחותי מודעת לעניין אבל לא מבינות בכלל מה המשמעות ושזה לא בכוונה. יתרה מכך אמא שלי כל הזמן אומרת לי שאף גבר לא ירצה אותי עם הפגם הזה ולא אוכל להכיר מישהו. ניסיתי בעבר טיפול cbt אבל כל פעם הocd בא בורסיה שונה. אודה לשמוע את דעתך

היי ליגל, בטיפול CBT חשוב מאוד לטפל ב"שורש" הבעיה, כלומר ב-OCD באופן כללי ולא בסימפטום ספציפי -כלומר בתוכן ספציפי של מחשבה, שהרי הוא יכול תמיד להתחלף בתוכן אחר. כשהטיפול יסודי ומתבצע כמו שצריך, הוא עשוי "לחסן" אותך מפני מופעים שונים של OCD בעתיד. כלומר, זה לא שלא יופיעו מחשבות, אלא תדעי לזהות, להתמודד איתן ולמגר את האובססיות. לדעתי לא כדאי לסיים טיפול עד שאת מרגישה שאת במקום הזה. אגב, ה-OCD כנראה קשור בתחושה שלך שלא יקבלו אותך או לא ירצו אותך, כהמשך ישיר למה שאמך אמרה. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית