תפילות, אמונה, מחשבות וחרדה בין כל זה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/02/2024 | 08:00 | מאת: שירה

היי. כשאני רואה למשל אנשים שמתפללים, כשאני צריכה להתפלל או שאני רואה שאנשים כל כך מאמינים בהשם אני נכנסת לחרדה כי אני כבר איבדתי קצת אמונה מרוב כל מה שעברתי עם המחשבות כי לא הבנתי איך בן אדם יכול לסבול ככה. כשאני רואה את כל האמונה ואת כל התפילות אני נכנסת ממש לחרדה ועצבות כשאני מבינה שאני לא מאמינה כל כך כמו שהייתי ושאני לא מסוגלת להתפלל כבר כי גם שאני מתפללת משהו בי אומר לי את לא מתכוונת ואני לא עושה את זה בכוונה שלמה

היי שירה, אין טעם "למדוד את עצמך", בנושא של האמונה או בכל נושא אחר - כלומר לבדוק עם עצמך כמה את מאמינה, האם את מאמינה מספיק, מתכוונת לזה וכו'. זה מה שנקרא "עודף מוסריות", וחוץ משיפוטיות עצמית מיותרת זה לא מוביל לדבר. עדיף לומר לעצמך שמידת האמונה שלך היא בסדר כמו שהיא, ולא לנסות למדוד אותה. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית