אני כל כך עצובה מכל מה שעובר עליי וזה המקום לפרוק

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/02/2024 | 07:51 | מאת: נויה

בוקר טוב 🩷 אחותי התחתנה נכנסה להיריון וממש שמחתי בשבילה אבל מצד שני גם הבנתי כמה אני רחוקה מזוגיות והכל בגלל שאני בלימודים ובמצב רגשי לא הכי טוב בגלל מחשבות שמטרידות אותי. אם זה לא מספיק אמא שלי לא הכי מתייחסת אליי ומתעניינת במה שאני עוברת.. ואם זה לא מספיק, רבתי עם אמא שלי עכשיו כי היא פתאום מקדישה את כל תשומת הלב שלה לאחותי הנשואה, זו שלא דיברה איתי מעל חודשיים שנפגעתי ממנה. פתאום אתמול אחרי שאמא שלי ביקשה ממנה היא דיברה איתי וסיפרה לי שהיא בהיריון. ממילא אני לא מרגישה ככ יחס מאמא שלי אז עכשיו בכלל אז באתי אליה לחדר אמרתי לה שהתאכזבתי שהיא בקושי התייחסה אליי ומה זה בגלל ש___ (אחותי) בהיריון אז היא ככה? ואז היא אמרה לי את רואה שאת מקנאה שורף לך השם ישמור ונתנה לי להרגיש ממש רע שהתחלתי לבכות ואמרתי לה אל תנגני לי על זה, זה ברור שהייתי רוצה גם וזו לא קנאה רעה זו קנאה טובה שאני גם רוצה להיות במקום הזה היא נתנה לי להרגיש ממש ממש רע והיא אמרה לי ״לא פלא שרע לך בחיים״ אני כל כך פגועה והמחשבות שלי על זה שהיא בהיריון לא עוזבות אותי נעשה לי רע

היי נויה, אני מבינה את הרצון לפרוק. אין סיבה להרגיש אשמה על המחשבות והרגשות שלך, מותר לחשוב ולהרגיש כל דבר - גם אם אמך חושבת שלא. קנאה זה בהחלט רגש לגיטימי. אין צורך לחפש "מאיפה זה בא", אלא כמו כל דבר אחר - פשוט לתת לזה להיות, לקבל ולהתייחס לעצמך בחמלה. בברכה,

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית